Pijlsnelle ommekeer helpt NEC aan eerste punten bij rentree Cillessen

Reacties

NEC heeft zondag de eerste zege van het seizoen geboekt. De Nijmeegse ploeg, waar Jasper Cillessen zijn rentree maakte, verpestte het feestje van het in de Eredivisie teruggekeerde FC Volendam.

Pijlsnelle ommekeer helpt NEC aan eerste punten bij rentree Cillessen
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 4
N.E.C.
N.E.C.

Wat voor Volendam de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie was sinds 3 mei 2009 was voor Jasper Cillessen zijn eerste wedstrijd voor NEC sinds 21 augustus 2011. De doelman keerde terug bij de Nijmeegse club en tekende maandag een driejarig contract. Tegen Volendam koos trainer Rogier Meijer meteen voor hem onder de lat. Mattijs Branderhorst moest op de bank plaatsnemen.

Volendam luisterde de rentree in de Eredivisie in eigen huis op met een vroege goal. Na de 2-2 van vorige week bij FC Groningen was het tegen NEC na een dikke tien minuten raak. Benaissa Benamar zette de Nijmeegse defensie op het verkeerde been met een goede dieptepass. Daryl van Mieghem nam aan en leek Cillessen daarmee te verrassen. De doelman zat mis, werd omspeeld en zag de aanvaller van Volendam de score openen: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo kenden NEC en Cillessen geen fijn begin van de wedstrijd. De doelman liet kort na de 1-0 ook nog een schot van afstand door zijn handen glippen en mocht van geluk spreken dat de bal vervolgens naast het doel belandde. Daarna stelde NEC orde op zaken. Elayis Tavsan trok de stand gelijk met een fraai schot na een pass van Mikkel Duelund. Twee minuten later werd Oussama Tannane gelanceerd door Pedro Marques. De uitblinker van vorige week tegen FC Twente schoot via de paal raak en tekende zo voor 1-2.

© Pro Shots

Beide teams kregen daarna goede kansen. Souffian El Karouani schoot van afstand in de handen van doelman Filip Stankovic, terwijl NEC goed wegkwam toen niemand voor het doel stond om na een kopbal van Robert Mühren de bal binnen te tikken. Marques had het vizier ook niet op scherp staan en slaagde er niet in om uit een voorzet van de linkerkant een goed schot te produceren. De spits werd kort daarna naar de kant gehaald voor Jordy Bruijn.

Met Bruijn als valse spits in het veld besliste NEC de wedstrijd. Dat gebeurde niet voordat Cillessen een antwoord had op een inzet van Mühren. Een kwartier voor tijd viel aan de andere kant de 1-3. Lasse Schöne had het vizier op scherp staan en leverde een panklare voorzet op landgenoot Mikkel Duelund, die vrij stond en met zijn hoofd de derde Nijmeegse goal maakte. Bruijn pikte in de extra tijd ook nog zijn goal mee en bepaalde de eindstand op 1-4.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Volendam Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.