Pieters verslaat Van Aanholt en mag blijven dromen van Europees voetbal

Reacties

Burnley heeft maandag goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van manager Sean Dyche versloeg Crystal Palace en doet volop mee om de Europese plekken, terwijl die voor Palace juist verder weg zijn geraakt.

Pieters verslaat Van Aanholt en mag blijven dromen van Europees voetbal
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 1
Burnley
Burnley

De wedstrijd was een onderlinge confrontatie tussen Patrick van Aanholt en Erik Pieters. Beiden stonden in de basis. Bij Palace zat Jairo Riedewald op de bank. Van Aanholt toonde in de beginfase zijn waarde door een bal van de lijn te halen na een corner van Burnley. Vervolgens schoot Dwight McNeil over het doel.

De wedstrijd ging gelijk op. Nick Pope werd gedwongen tot het maken van een redding toen Gary Cahill namens Palace een poging waagde. Uiteindelijk was het Burnley dat na ruim een uur toesloeg. Uit een vrije trap van Ashley Westwood kopte Ben Mee op fraaie wijze raak. De verdediger stond meters van het doel af, maar kreeg het wel voor elkaar om de bal via de doelman en de paal in het doel te krijgen: 0-1. Ondanks mogelijkheden voor de thuisploeg bleef het daarbij.

Door de zege steeg Burnley – in ieder geval voor even – naar de achtste plaats. De ploeg heeft 45 punten, evenveel als Tottenham Hotspur. De Londenaren komen later nog in actie, net als achtervolgers Sheffield United en Arsenal. Welke plek recht geeft op welk Europees ticket is nog afhankelijk van de FA Cup-winnaar en of de straf van Manchester City blijft staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.