Pierie sluit tijdelijk vertrek bij Ajax niet uit

Reacties

Ajax speelt dinsdag de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Valencia, maar Kik Pierie zal in dit duel geen aandeel hebben. De zomeraankoop wacht nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal en deed maandag weer mee bij Jong Ajax. Hij sluit een tijdelijk vertrek uit Amsterdam niet uit.

Pierie sluit tijdelijk vertrek bij Ajax niet uit
© Pro Shots

De negentienjarige Pierie maakte afgelopen zomer de overstap van SC Heerenveen naar Ajax en had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn transfer. De verdediger is niet serieus in beeld voor het vlaggenschip en speelt zijn wedstrijden bij het beloftenteam. Zelfs toen Ajax voor de ontmoeting met Lille defensieve problemen had, door schorsingen voor Joël Veltman en Daley Blind, had Erik ten Hag Pierie niet nodig. Jurriën Timber werd toen in de wedstrijdselectie opgenomen.

Het was een vervelend signaal voor Pierie, die geduldig wacht. 'Je moet eigenlijk naar de lange termijn kijken', zei hij na de 2-0 zege van Jong Ajax op Roda JC Kerkrade tegen FOX Sports. 'Ik heb bewust deze stap naar Ajax gemaakt, omdat ik denk dat ik er op de lange termijn beter uit zal komen dan als ik bij Heerenveen was gebleven. Daar geloof ik nog steeds in en hoe dat verder gaat lopen zal de toekomst uitwijzen.'

Pierie speelde bij Heerenveen al 62 duels in de Eredivisie, maar moet het nu wekelijks doen met potjes in de Keuken Kampioen Divisie. 'Het is jammer, want je komt natuurlijk niet om alleen maar in Jong Ajax te spelen', gaf Pierie toe. 'Nu loopt het even zo, maar ik heb er vertrouwen in dat die basisplek en die speelminuten in het eerste elftal uiteindelijk wel zullen komen.'

Pierie sluit niet uit dat hij in januari tijdelijk vertrekt uit Amsterdam, om hem dichter bij het niveau van Ajax 1 te helpen. 'Een verhuur? Misschien wel, als dat goed is voor mij', zei de mandekker. 'Daar ben ik nu in ieder geval niet mee bezig. Ik doe nu mijn stinkende best voor Jong Ajax.' De Amsterdamse beloften staan na maandag tweede in de Keuken Kampioen Divisie en nemen het vrijdag op tegen koploper SC Cambuur, dat zes punten meer heeft.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer K. Pierie
Meer over K. Pierie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.