Piepjonge Azarkan neemt Feyenoord bij de hand tegen Dordrecht

Feyenoord heeft zaterdag ook zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij FC Dordrecht wonnen de Rotterdammers met 1-2.

Trainer Jaap Stam stuurde veel jonge spelers het veld in Dordrecht. Onder anderen Jordy Wehrmann, Orkun Kökcü, Naoufal Bannis en Crysencio Summerville stonden aan de aftrap bij de bezoekers. Laatstgenoemde speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis bij Dordrecht. Bij de thuisploeg stonden met Jari Schuurman en Ramon ten Hove ook twee bekenden van Feyenoord in de basis.

De eerste helft leverde niet al te veel spektakel op, beide ploegen kwamen niet tot scoren. In de rust wisselde Stam tien spelers. Alleen doelman Nick Marsman bleef staan, voor zich zag hij onder anderen Steven Berghuis. De aanvaller met zijn nieuwe rugnummer 10 droeg ook direct de aanvoerdersband. Het was echter een ploeggenoot die de show stal in de tweede helft.

Marouan Azarkan zette Feyenoord kort na rust op voorsprong. De zeventienjarige aanvaller slalomde knap door de Dordrecht-defensie heen en rondde prima af: 0-1. Nog geen zes minuten later was het alweer gelijk. Jaron Vicario kopte van dichtbij een voorzet binnen.

Twintig minuten voor tijd was het toch weer Azarkan die toesloeg. Hij combineerde in de kleine ruimte met Jens Toornstra en Wouter Burger en schoot de 1-2 binnen. Die voorsprong gaf Feyenoord niet meer uit handen, waardoor de Rotterdammers een nipte oefenzege boekten. Eerder won de ploeg van Stam al met 6-0 van SDC Putten.