Pherai kritisch op zichzelf na ruime zege PEC: 'Gaat het wel goed met je?'

Reacties

PEC Zwolle boekte zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam zijn grootste Eredivisie-zege in meer dan een jaar tijd (4-0). Voor Immanuel Pherai was het een mooi basisdebuut, al was de Borussia Dortmund-huurling niet tevreden over zijn eigen optreden: 'Dit was één van mijn slechtste wedstrijden ooit.'

Pherai kritisch op zichzelf na ruime zege PEC: 'Gaat het wel goed met je?'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Pherai kwam vorige week over uit Duitsland en sprak direct zijn grote ambities uit. De negentienjarige Nederlander kende tegen AZ een prima invalbeurt en mocht het zaterdag vanaf de aftrap laten zien. Het was zijn eerste basisplaats in een wedstrijd op het hoogste niveau en dat voelde hij tot zijn eigen verrassing toch wel even in zijn lijf.

'Ik zat de eerste twintig minuten met een spanning waarvan ik dacht: Jeetje, gaat het wel goed met je? Ik had tintelende voeten en dacht: Kom op man, ga eens even voetballen. Voetbal is zo makkelijk, maar ik maak het zo moeilijk in mijn hoofd. Langzamerhand trok het weg, kwam ik iets meer aan de bal en ging ik wat meer doen, maar ik denk dat dit één van mijn slechtste wedstrijden ooit was', zegt de zelfkritische aanvallende middenvelder annex buitenspeler.

In de rust kreeg hij bemoedigende woorden van aanvoerder Bram van Polen. 'Bram zei: "Al gaat die actie zeven keer fout, de achtste keer moet je het gewoon weer doen. Gewoon blijven gaan." Uiteindelijk kwam ik een beetje in mijn spel en ging het oké. Ik ben blij dat ik dit achter de rug heb, wat ik weet nu: het kan alleen maar beter gaan. Vandaag was een leermoment, daarvoor ben ik hier. Ik ben kritisch op mezelf, want ik wil beter worden om de volgende stap te maken', aldus Pherai.

Stegeman
'Het kwam er vandaag niet uit, maar we winnen alsnog met 4-0 en daar ben ik écht hartstikke blij mee', benadrukt hij. Trainer John Stegeman was dat ook. 'Een prima wedstrijd. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we niet nog meer doelpunten hebben gemaakt. We hadden Sparta liggen, maar we hadden een paar keer een beetje pech.'

De coach was zelf overigens minder negatief over het basisdebuut van Pherai. 'Ik hoorde dat hij zo kritisch was ja, maar ik vond het wel redelijk. Ik kijk naar het totaalplaatje, hij zorgde met de wisselwerking met Kenneth Paal continu voor dreiging. Dat was best aardig. Maar prima dat hij kritisch is op zichzelf. Dat belooft nog wat', zegt de coach met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.