Petrovic-effect wordt zichtbaar: zege op Heerenveen geeft Willem II hoop

Reacties

Willem II heeft belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. SC Heerenveen werd in Tilburg te laat wakker, waarvan de ploeg van Zeljko Petrovic dankbaar gebruik maakte. En dus is het onderin de Eredivisie nog lang niet beslist en neemt de hoop bij Willem II op handhaving toe. 

Petrovic-effect wordt zichtbaar: zege op Heerenveen geeft Willem II hoop
© Pro Shots
Willem II
Willem II
3 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Willem II had in de vorige drie duels met ADO Den Haag (1-1), Sparta Rotterdam (0-2) en FC Twente (1-1) al vijf punten gepakt en kreeg met Heerenveen een ploeg op bezoek die in uitwedstrijden nog weinig klaarspeelt. De Friezen wonnen in eigen huis van Feyenoord (3-0), Vitesse (1-0) en ADO Den Haag (3-0), maar de laatste vier uitwedstrijden leverden slechts één punt op en daar kwam er ook in Tilburg geen bij.

Heerenveen begon als de bovenliggende partij, maar Willem II nam het initatief geleidelijk over en sloeg bij de eerste mogelijkheid meteen toe. Sebastien Holmén kopte in de 28ste minuut raak uit een voorzet van Mike Trésor. De bezoekers uit Friesland kwamen na een combinatie tussen Lasse Schöne en Henk Veerman wel een keer in de buurt van de gelijkmaker, maar echt een vuist maken lukte niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Willem II was daar wel toe in staat. Voor rust leidde dat bij mogelijkheden voor Trésor en Vangelis Pavlidis nog niet tot een doelpunt, maar na rust was het in korte tijd bij twee uitbraken wel twee keer raak. Eerst kwam Kwasi Wriedt na een voorzet van Che Nunnely voor zijn man en kopte raak, drie minuten later was het Nunney zelf die scoorde nadat Pavlidis de bal er in eerste instantie niet inkreeg.

Tussen die twee doelpunten in dacht Heerenveen de 2-1 te maken. De vraag was bij dat moment of de bal wel of niet over de lijn was geweest. De protesten van Joey Veerman waren dusdanig fel dat hij een gele kaart kreeg. De middenvelder was even later ook de man die de spanning na goed doorzetten nog terugbracht. Veerman had vlak voor tijd ook nog de 3-2 kunnen binnenkoppen, maar Willem II hield stand.

En dus boekte Petrovic zijn derde zege met Willem II sinds hij het stokje overnam van de ontslagen Adrie Koster. Met zijn Petrovic op de bank pakten de Tilburgers in zeven duels nu ook meer punten (elf) dan in de achttien duels onder Koster (tien). Het zorgt ervoor dat de concurrentie uit Den Haag en Emmen later deze zaterdag ook moeten winnen. Ook RKC Waalwijk en VVV-Venlo moeten nog oppassen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Willem II Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.