Petrovic beleeft déjà vu met instortend Willem II: 'Dit had ik als speler ook'

Meer dan 45 minuten lang had Willem II-trainer Zeljko Petrovic uitstekende hoop op een goed resultaat, maar hij zag zijn elftal tegen Feyenoord compleet instorten. Het verval na rust is voor aanvoerder Jordens Peters tegelijkertijd hét bewijs dat de Tilburgers inderdaad een degradatiekandidaat zijn.

Feyenoord
Feyenoord
5 - 0
Willem II
Willem II

Willem II bood Feyenoord zondagmiddag een helft lang uitstekend partij, maar vlak voor rust moest het dan toch de 1-0 incasseren. Na rust denderden de Rotterdammers door en stopte de teller pas bij 5-0. Een bittere pil voor Petrovic, die terugkeerde in het stadion waar hij tot voor kort nog werkte als assistent van Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Of hij de dreun aan had zien komen? 'Nee, niemand denkt voorafgaand aan een wedstrijd dat ze met 5-0 gaan verliezen', zo diende hij de interviewer van repliek.

Waar de Rotterdammers blij waren met het verschil tussen de eerste en de tweede helft, was dat voor Petro uiteraard andersom. 'Ik vond ons voor rust echt prima partij bieden. Maar je weet, tegen een topploeg: als de concentratie een beetje wegvalt, dan kun je in een paar minuten de wedstrijd verliezen. Ik heb voor grotere en voor kleinere clubs gespeeld. Soms speelde ik met RKC Waalwijk of FC Den Bosch bij Feyenoord, Ajax of PSV, dan had ik dit ook. Je denkt: Dit gaat goed. Maar als je dan een beetje uit de organisatie gaat lopen, dan lopen zij er met één of twee passjes doorheen.'

En dat gebeurde ook. De eerste goal viel op slag van rust. 'Ik vroeg net aan de vierde official hoe lang het nog was, hij zei: "Twintig seconden." En toen viel-ie... In de rust zei ik: Opletten in de eerste tien minuten van de tweede helft, concentratie, dan blijven we in de wedstrijd, het is nog maar 1-0. En toen was het in vijf of zes minuten gebeurd.' Maar, zo sloot hij met een hoopvolle boodschap af: 'We spelen niet iedere week tegen zo'n goede tegenstander als Feyenoord.'

Groot verschil
Ook aanvoerder Peters baalde stevig van de tweede helft. 'We gaven het in vijf minuten weg', zo herhaalde hij de woorden van zijn trainer. 'Na die 3-0 was het verschil ineens groot, terwijl dat totaal niet nodig was.' En dus blijft Willem II in grote nood. 'We staan op een plek waar we héél snel weg moeten. Op basis van de eerste helft dacht ik: Hoe kunnen we op deze plek staan? Maar als je de tweede helft ziet, dan zie je dat we daar terecht staan', aldus Peters.