Peterson duidelijk een aanwinst voor Utrecht: 'Hier ben ik voor gekomen'

Kristoffer Peterson is terug in Nederland en bewijst direct een meerwaarde te zijn voor FC Utrecht. Vrijdag zette hij de ploeg van John van den Brom op het goede spoor tegen ADO Den Haag.

FC Utrecht
4 - 0
ADO Den Haag

Peterson speelde in het verleden al eens voor FC Utrecht en vertrok in januari 2017 naar Heracles Almelo, waar hij uitgroeide tot een van de smaakmakers in de Eredivisie. Vooral in het seizoen 2018/19 begon de Zweed stormachtig aan het Eredivisie-seizoen, met acht goals in de eerste zeven speelrondes. Het leverde hem afgelopen zomer een transfer naar Swansea City op.

Bij de club uit het Championship kwam Peterson niet veel aan spelen toe en toen Utrecht hoorde dat de aanvaller op huurbasis binnengehaald kon worden, sloeg de club toe. Peterson viel afgelopen dinsdag al sterk in tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven en had vrijdag tegen ADO een basisplaats. In de veertiende minuut opende hij de score in de uiteindelijke 4-0 overwinning.

Het doelpunt bezorgde Peterson 'een heerlijk gevoel'. 'Dit is waarom ik hierheen ben gekomen', zei de aanvaller voor de camera van FOX Sports. 'Om weer te kunnen genieten van het voetbal. Dit doelpunt betekent heel veel voor me, dus ik ben nu heel gelukkig. Hopelijk kan ik in het restant van het seizoen nog meer brengen.'

Peterson bleef tegen ADO een kleine zeventig minuten op het veld staan. 'Ik ben nog niet honderd procent, dan had ik wel de gehele wedstrijd gespeeld. Maar hopelijk komt dat snel. We hebben nu een week tot de volgende wedstrijd, dus ik heb tijd om te herstellen en nog fitter te worden.'

John van den Brom is niet verrast door de impact die Peterson heeft. 'We hebben hem niet voor niets gehaald', glimlachte de coach van Utrecht. 'Hij moet langzaam naar de negentig minuten toe en heeft deze minuten hard nodig om daar te komen. Maar dinsdag hebben we al gezien, en nu weer, dat hij extra kwaliteiten heeft voor ons elftal.'

Zoet
ADO was volstrekt kansloos tegen Utrecht en kreeg pas in blessuretijd zijn eerste kans. Dat was een strafschop, die werd gekeerd door Jeroen Zoet. De van PSV overgenomen doelman kreeg eerder deze week nog kritiek na zijn fout in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven, nadat hij bij zijn debuut voor Utrecht al drie doelpunten om de oren had gekregen tegen PEC Zwolle.

De gestopte penalty van vrijdag kon Zoet dan ook goed gebruiken. 'Mooi om die reactie van alle spelers te zien', vond Van den Brom. 'Jeroen is in een relatief korte tijd echt een van ons geworden. Hij heeft vandaag een prima wedstrijd gekeept en dat is gewoon een bevestiging dat hij een hartstikke goede keeper is. Laten we ophouden over wat er is gebeurd, want ik word er een beetje moe van dat er alleen over het negatieve wordt gesproken bij Jeroen.'