Peter van der Veen in beeld bij ambitieus Lommel SK

Reacties

De City Football Group heeft contact opgenomen met Peter van der Veen. De bondscoach van Oranje Onder-17 is in beeld voor een functie als assistent-trainer bij Lommel SK.

Peter van der Veen in beeld bij ambitieus Lommel SK

Van der Veen was de afgelopen vijf jaar jeugdtrainer bij de KNVB. Als bondscoach had hij verschillende lichtingen onder zijn hoede en boekte hij mooie successen. Afgelopen zomer leidde hij Oranje Onder-17 op overtuigende wijze naar de Europese titel, een half jaar later grepen de Nederlandse talenten op een haar naast een finaleplaats op het WK Onder-17.

Voor zijn tijd bij de KNVB werkte Van der Veen met veel plezier in de jeugd van Sparta Rotterdam en Ajax, maar onlangs gaf hij aan dat de stap naar het volwassen voetbal nu toch wel begon te kriebelen. De 48-jarige trainer krijgt daar nu dus de kans voor, hij is de voornaamste kandidaat om assistent-trainer te worden bij het Belgische Lommel, dat sinds mei in handen is van de City Football Group.

De organisatie van Sheikh Mansour hielp Lommel begin mei uit de grote financiële zorgen en heeft ambitieuze plannen met de club, waar Harm van Veldhoven de CEO is. Lommel, dat nu nog uitkomt op het tweede niveau, moet zo snel mogelijk een stabiele middenmoter in de Pro League worden.

De nieuwe leiding windt er dan ook geen doekjes om. Eind juni werd Stijn Wuytens overgenomen van AZ. Dat de dertigjarige verdediger de stap naar Lommel verkoos boven een basisplaats in Alkmaar, was veelzeggend. Niet veel later werd er nog een statement gemaakt: het Bulgaarse toptalent Filip Krastev werd voor een behoorlijk bedrag aangetrokken.

Eind mei werd al bekend dat de club niet verder zou gaan met hoofdtrainer Peter Maes. De verwachting is dat zijn opvolger volgende week gepresenteerd wordt, met Van der Veen in zijn staf, mits er een akkoord wordt bereikt met de KNVB over zijn tot medio 2021 doorlopende contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lommel
Meer over Lommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.