Personele problemen bij sterrenteam PSG in aanloop naar CL-duel

Reacties

Paris Saint-Germain heeft dinsdag tegen RB Leipzig niet de beschikking over het complete sterrenensemble. Trainer Mauricio Pochettino liet tijdens zijn vooruitblik met de Franse pers weten dat hij meerdere spelers moet missen in het Champions League-duel. Ook ging hij kort in op de persoonlijke problemen van Mauro Icardi.

Personele problemen bij sterrenteam PSG in aanloop naar CL-duel
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

De grootste afwezige bij PSG is Neymar. De Braziliaan keerde met een blessure aan zijn bovenbeen terug van de interlandperiode. Hij trainde maandag wel mee, maar zit tegen Leipzig niet bij de wedstrijdselectie. Het duurt volgens Pochettino nog een aantal dagen voordat Neymar volledig fit is. Of hij er zondag tegen Olympique Marseille wel weer bij is, durfde de trainer nog niet te zeggen.

PSG moet dinsdag ook Leandro Paredes en Ángel Di María missen. Paredes raakte tijdens de interlandperiode met Argentinië geblesseerd aan zijn dijbeen, terwijl Di María de laatste wedstrijd van zijn Europese schorsing uitzit. Sergio Ramos zal ook tegen Leipzig nog niet zijn debuut voor PSG maken.

Daarnaast is het nog maar de vraag of Icardi in actie kan komen. Hij trainde maandag niet mee, volgens Pochettino vanwege 'persoonlijke problemen'. In Franse media gaat het verhaal dat de spits overhoop ligt met zijn vrouw en zaakwaarnemer Wanda Nara, die daar op sociale media enkele berichten over plaatste. 'Hij zit bij de wedstrijdselectie, we zullen zien hoe hij eraan toe is als hij vanavond arriveert', liet Pochettino weten.

Lionel Messi is er tegen Leipzig waarschijnlijk wel bij. De Argentijn miste afgelopen weekend de competitiewedstrijd tegen Angers omdat hij pas laat terugkwam uit de interlandperiode. Pochettino ziet dat zijn sterspeler steeds meer begint te wennen in Parijs. 'Leo schitterde voor Barcelona, Argentinië en nu ook voor PSG. Hij is er kalm onder. We zijn erg blij met hem en hij voelt zich beter en beter. Hij is gelukkig in Parijs.'

PSG staat na twee groepswedstrijden op vier punten, net als Club Brugge. Leipzig verloor de eerste twee duels.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.