Periodetitel of niet? NAC wacht in spanning op inhaalduel Almere City

Reacties

NAC Breda heeft dankzij een overwinning op MVV Maastricht de koppositie in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie gepakt. Of dat voldoende is voor een gegarandeerde plek in de play-offs is afwachten, omdat Almere City pas op een later moment tegen Jong FC Utrecht zal spelen.

Periodetitel of niet? NAC wacht in spanning op inhaalduel Almere City
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
4 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

NAC hoopte Almere City vrijdagavond te kunnen inhalen op de ranglijst van de derde periode en dat is gelukt. Omdat Almere City vanwege een afgelasting niet in actie kwam, is de beslissing in de periode echter nog niet gevallen. NAC heeft wel de druk opgevoerd: Almere City weet nu dat het tegen Jong FC Utrecht enkel aan een overwinning genoeg zal hebben om de periodetitel te pakken. Lukt dat niet, dan gaat de prijs (een play-offticket) naar Breda.

Elías Már Ómarsson was tegen MVV de gevierde man. De IJslandse winteraanwinst scoorde in zijn eerste vijf wedstrijden voor NAC nog niet, maar vrijdag was het drie keer raak. Ómarsson opende na een mooie pass van Matthew Garbett de score en zorgde, na de prachtige gelijkmaker van Ruben van Bommel en de 2-1 van Jort van der Sande, vlak voor rust ook voor de 3-1. In de tweede helft maakte Ómarsson vervolgens zijn hattrick compleet. 

Willem II
Willem II
2 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle staat in de derde periode nog boven NAC, maar won al de tweede periodetitel, waardoor het voor deze periode kan worden weggestreept. De overwinning op Willem II betekende voor PEC vooral een mooie volgende stap richting directe promotie naar de Eredivisie.

Een week na de 13-0 tegen FC Den Bosch kwam PEC vrijdag op voorsprong via Haris Medunjanin, die scoorde op aangeven van Ryan Thomas, waarna Apostolos Vellios de marge verdubbelde. Voor de Griek betekende het zijn tiende goal van het seizoen. Willem II deed via een rake kopbal van Erik Schouten nog wel wat terug, maar Medunjanin maakte in de tweede helft zijn tweede van de avond: 1-3. Hierna maakte Michael de Leeuw er nog wel 2-3 van, maar zijn goal kwam te laat voor Willem II. Zo boekte PEC zijn twintigste overwinning van dit seizoen.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 3
ADO Den Haag
ADO Den Haag

ADO Den Haag maakte nog kans op het winnen van de periodetitel, maar had het zichzelf na de kansloze nederlaag van maandag tegen Heracles Almelo wel erg moeilijk gemaakt. De ploeg van Dick Advocaat werd hiermee afhankelijk van wat andere ploegen deden en de overwinning van vrijdag op TOP Oss was niet voldoende: NAC hield de hofstedelingen onder zich.

In het Frans Heesen Stadion gebeurde van alles. ADO nam de leiding via Tyrone Asante, die raak kopte uit een hoekschop, en slikte vlak voor rust de gelijkmaker van Jearl Margaritha. Een volgende tegenvaller was de rode kaart voor Malik Sellouki, twaalf minuten in de tweede helft, maar met tien tegen elf scoorde ADO nog twee keer: invaller Joël Zwarts maakte zowel de 1-2 als de 2-3. Tussendoor had Kay Tejan voor een tweede Osse gelijkmaker gezorgd.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
0 - 4
De Graafschap
De Graafschap

De Graafschap gold als een outsider voor de periodetitel en ging er in ieder geval vol voor tegen FC Dordrecht. De ploeg van Richard Roelofsen was zeker in de eerste helft bijzonder dominant en beloonde zichzelf met twee doelpunten, gemaakt door Giovanni Korte en Camiel Neghli. Omdat Jari Schuurman in de tweede helft op de paal schoot, volgde er geen spannende ontknoping. De Graafschap liep nog uit naar 0-4, via goals van Mees Kaandorp en Alexander Büttner, en staat nu tiende in de KKD. De ploeg nadert de play-offplekken.

stand in de derde periode

Club Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. PEC Zwolle* 9 19 +22
2. NAC Breda 9 19 +8
3. ADO Den Haag 9 18 +3
4. De Graafschap 9 17 +12
5. Almere City FC 8 17 +5
6. Willem II 9 14 +6

* = won de tweede periode al

Bekijk hier het overzicht van de overige gespeelde wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie:

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.