Pérez zwakt krachtige woorden af bij presentatie Vinícius

Reacties

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez is vrijdagmiddag bij de presentatie van Vinícius Júnior enigszins teruggekomen op de krachtige woorden die hij eerder deze week sprak.

Pérez zwakt krachtige woorden af bij presentatie Vinícius
© Real Madrid CF

Pérez verkocht Cristiano Ronaldo aan Juventus en kondigde woensdag aan dat Real de selectie nog flink zou gaan versterken. Daarmee schiep de voorzitter hoge verwachtingen bij de fans en Spaanse media pakten ook groots uit met de woorden van Pérez. Die lijkt enigszins te zijn geschrokken van de ontstane ophef en krabbelde bij de presentatie van Vinícius wat terug.

'Ik heb gezegd dat we geweldige spelers aan onze selectie zouden gaan toevoegen', zei Pérez. 'Daar zijn we nu ook mee bezig, met eerst Álvaro Odriozola (de van Real Sociedad overgenomen rechtsback die woensdag al werd gepresenteerd, red.) en nu Vinícius.' Real sloot vorig jaar al een akkoord met Flamengo over een transfersom van 45 miljoen euro voor Vinícius, die nog een seizoen in zijn vaderland bleef en pas deze zomer naar Spanje is gekomen.

Pérez verwacht veel van de pas achttienjarige dribbelaar. 'We blijven inzetten op jonge talenten met unieke kwaliteiten', zei de preses. 'Zij kunnen uitgroeien tot de beste spelers van de wereld. Vinícius zal in de toekomst uitgroeien tot een erg belangrijke speler, al staat zijn naam nu al op de kaart. De grootste clubs van Europa wilden hem hebben en we zijn blij dat we hem naar Real hebben kunnen halen.'

Vinícius heeft zin in zijn nieuwe avontuur. 'Ik heb er veel voor opgegeven om deze kans te kunnen krijgen', zei de dribbelaar. 'Maar dingen opgeven is niet nieuw voor me. Ik kom uit een simpel gezin en ik ben erg trots op wat mijn vader en moeder mij hebben geleerd. Nu sta ik op de top, bij Real Madrid, op slechts achttienjarige leeftijd. Ik zal laten zien dat ik er klaar voor ben om te spelen. Ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn om me aan te passen, maar ik zal alles doen wat nodig is om hier te slagen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.