Pereira heeft na wonderschoon doelpunt boodschap voor Ten Hag

Reacties

Andreas Pereira bewees in de nacht van woensdag op donderdag andermaal zijn waarde voor Flamengo. De huurling van Manchester United bepaalde met een schitterend doelpunt de eindstand van de uitwedstrijd tegen het Colombiaanse Deportes Tolima in de achtste finale van de Copa Libertadores: 0-1. Het was mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Flamengo, maar zelf blijft hij graag bij de club.

Pereira heeft na wonderschoon doelpunt boodschap voor Ten Hag
© Pro Shots
Deportes Tolima
Deportes Tolima
0 - 1
Flamengo
Flamengo

In principe is de huurovereenkomst donderdag, op de laatste dag van juni, ten einde gekomen. De bal ligt nu in Engeland. 'Ik ben niet degene die beslist, dat doet Manchester United', zei Pereira na afloop in gesprek met Brasil Global Tour. 'Ik wil graag blijven, maar het is niet aan mij. Ik zal kijken wat het beste is voor mij en de club.' Pereira scoorde woensdagnacht met een geplaatst afstandsschot vanaf ruim 25 meter: hij zocht de linkerkruising uit en liet doelman Alexander Domínguez als aan de grond genageld achter. Door zijn treffer heeft Flamengo een goede uitgangspositie voor de return.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ga nu terug naar Brazilië, ga in gesprek met mensen om mij heen en met Marcos Braz (vicevoorzitter van Flamengo, red.), en we zullen zien wat eruit komt', vervolgde de 26-jarige middenvelder. 'De band tussen mij en Flamengo is altijd heel goed geweest. We hebben een ongelooflijk jaar achter de rug. Als het niet lukt, vertrek ik met opgeheven hoofd. Ik houd van Flamengo, ik ben Flamengo. Ik keer in de toekomst terug.'

Assistent-trainer Lucas Silvestre, die het woord voerde vanwege een schorsing van de hoofdtrainer, sprak eveneens de hoop uit dat Pereira bij de club blijft: 'We hopen nog steeds op hem te kunnen rekenen. Ik hoop dat deze situatie zo snel mogelijk wordt opgelost.' Het is nu de vraag of Pereira zich bij de selectie van Erik ten Hag in Manchester gaat voegen. Pereira heeft een contract tot medio 2023 op Old Trafford. Volgens The Athletic dingt Fulham ook naar zijn komst: de promovendus zou al een bod hebben uitgebracht van tien miljoen euro plus drie miljoen aan potentiële bonussen.

Eerder deze maand meldde de Engelstalige tak van ESPN nog dat Erik ten Hag niet van plan is medewerking te verlenen aan een vertrek van Pereira in de zomer. Ten Hag kent Pereira nog van hun gezamenlijke periode bij PSV. Vanaf de zomer van 2009 was hij drie jaar werkzaam als assistent-trainer van Fred Rutten in Eindhoven, terwijl Pereira tussen 2005 en 2011 in de jeugdopleiding van PSV speelde. Na zijn zestiende verjaardag in 2012 maakte Pereira de overstap naar Manchester United. Sindsdien speelde hij 45 competitieduels voor de club, die hem de afgelopen jaren verhuurde aan Granada, Valencia, Lazio en Flamengo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.