Peperdure toptalenten worstelen bij Real Madrid: 'Dit shirt weegt zwaar'

Reacties

Real Madrid begon het nieuwe seizoen in La Liga zondag met een 1-2 overwinning op Almería, maar niet alles was positief. Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga vielen uit de toon en werden vroegtijdig naar de kant gehaald. Carlo Ancelotti neemt de jonge Franse middenvelders niets kwalijk.

Peperdure toptalenten worstelen bij Real Madrid: 'Dit shirt weegt zwaar'
© Pro Shots
UD Almería
UD Almería
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real wil al een tijdje zijn middenveld verversen, nu Luka Modric (36), Toni Kroos (32) en Casemiro (30) op leeftijd beginnen te raken. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek ook zondag weer. De 22-jarige Tchouaméni en de negentienjarige Camavinga hadden tegen Almería een basisplaats, maar overtuigden niet.

'De jonkies speelden niet zoals ze normaal spelen', gaf Ancelotti na afloop toe. 'Zij verdienden het om te spelen, op basis wat ze van de training hebben laten zien, maar het is duidelijk dat zij beter kunnen. Ze zijn nog jong en dit shirt weegt zwaar. Dat is een prijs die we bij deze club betalen, maar die betalen we natuurlijk met veel plezier.'

Camavinga (vorig jaar voor ruim dertig miljoen euro gekocht van Stade Rennes) werd al halverwege gewisseld door Ancelotti, die ingreep omdat de tiener een gele kaart had en hij problemen voorzag. Tchouaméni, die deze zomer voor minstens tachtig miljoen euro werd overgenomen van AS Monaco, moest na een klein uur plaatsmaken voor Eden Hazard.

Hazard hoopt dit seizoen belangrijk te kunnen worden voor Real, maar Ancelotti heeft geen reden om Vinícius Júnior van de linkerflank weg te halen. Tegen Almería speelde Hazard als middenvelder. 'Waar ik hem het beste kan gebruiken? Daar moet ik nog goed over nadenken', zei Ancelotti. 'Maar hij viel goed in, traint goed en ik denk dat hij dit seizoen veel minuten zal gaan maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.