Pepe verkiest terugkeer bij FC Porto boven AS Monaco

Reacties

Ruim elf jaar na zijn vertrek naar Real Madrid keert Pepe terug bij FC Porto. De 35-jarige verdediger heeft een contract getekend tot medio 2021 bij de koploper en regerend kampioen van Portugal.

Pepe verkiest terugkeer bij FC Porto boven AS Monaco

En dus vist AS Monaco achter het net. De in crisis verkerende club waar Thierry Henry trainer is, had volgens Franse media goede papieren om Pepe in te lijven na zijn transfervrije vertrek bij Besiktas (dat Nicolas Isimat-Mirin haalde als zijn opvolger). Het is dus Porto dat de 103-voudig international van Portugal aantrekt.

Pepe speelde tussen 2004 en 2007 al voor Porto, waarmee hij destijds twee keer kampioen van Portugal werd. In de zomer van 2007 telde Real Madrid vervolgens dertig miljoen euro neer voor de verdediger, die Porto drie jaar eerder nog slechts twee miljoen euro kostte toen hij overkwam Marítimo Funchal.

Als speler van Real vierde de in Brazilië geboren Pepe grote (inter)nationale successen door onder meer drie keer de Champions League te winnen. Na de laatste eindzege in het miljardenbal vertrok de soms spijkerharde mandekker transfervrij naar Besiktas, waar hij vorige maand zijn contract liet ontbinden.

Nu is de cirkel dus rond voor Pepe, die zich na zijn eerste periode bij Porto liet naturaliseren tot Portugees en in die hoedanigheid in 2016 een belangrijke rol had in de Europese titel van Portugal. Ook op 35-jarige leeftijd is Kepler Laveran de Lima Ferreira, zoals hij voluit heet, nog altijd international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.