Pep blijft klussen aan City-defensie: rekening inmiddels op 450 miljoen

Reacties

Pep Guardiola heeft aanvallend voetbal hoog in het vaandel staan. Maar sinds zijn entree bij Manchester City in 2016 werd vooral diep in de buidel getast voor verdedigers.

Pep blijft klussen aan City-defensie: rekening inmiddels op 450 miljoen
© Pro Shots

Rúben Dias is voorlopig de laatste in de rij van verdedigers die voor de nodige miljoenen naar het Etihad Stadium zijn gelokt. Voor 68 miljoen euro werd de 23-jarige Portugees weggehaald bij Benfica. De waarde van deze overgang is hoger omdat Nicolás Otamendi – in 2015 voor 45 miljoen weggehaald bij Valencia – als onderdeel van de deal richting Benfica gaat.

Dias volgt met zijn miljoenentransfer het voorbeeld van Aké. De Oranje-international kwam eerder deze transferperiode voor 45 miljoen euro over van AFC Bournemouth. Zijn kersverse Portugese teamgenoot maakt zijn entree bij City als duurste verdediger sinds Guardiola aantrad in Manchester.

Dure verdedigers zijn niet vreemd. Sinds 2016 heeft Guardiola het beschikbare budget voor versterkingen vooral aangewend om de defensie van The Citizens van vers bloed te voorzien. Daarbij werd diep in de buidel getast, want in vier jaar tijd is inmiddels een slordige 450 miljoen opgegaan aan het halen van verdedigers. Getuige de zware nederlaag tegen Leicester City is daarmee het lek nog niet boven.

Naam Van Transfersom*
Rúben Dias Benfica 69
João Cancelo Juventus 65
Aymeric Laporte Athletic de Bilbao 65
Benjamin Mendy AS Monaco 57
John Stones Everton 55
Kyle Walker Tottenham Hotspur 52
Nathan Aké AFC Bournemouth 45
Danilo Real Madrid 30
Angeliño PSV 12

* = miljoenen euro's (op basis transfermarkt)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.