Penaltyschlemiel Peterson verruilt Utrecht voor Heracles

Reacties

Heracles Almelo heeft zich per direct versterkt met de Zweed Kristoffer Peterson. De 22-jarige aanvaller is afkomstig van FC Utrecht en tekende donderdag in Almelo een contract voor 2,5 jaar plus een optie voor nog een seizoen.

Penaltyschlemiel Peterson verruilt Utrecht voor Heracles

Peterson komt in principe voor de positie van linkerspits. Daar bleek Heracles Almelo de laatste weken kwetsbaar. Brahim Darri stond langdurig buitenspel vanwege een hamstringblessure en zijn vervanger Daryl van Mieghem kon niet overtuigen.

'Wij zien Kristoffer als een directe versterking die breed inzetbaar is', aldus directeur Nico-Jan Hoogma tegen VI. 'Hij is een behendige aanvaller die ook als rechterspits en in het centrum uit de voeten kan.'

Peterson werd in de zomer van 2014 ingelijfd door FC Utrecht, dat hem destijds overnam als een talent dat het in de academie van Liverpool FC net niet had gered. In zijn eerste seizoen in de Eredivisie kwam hij tot twintig wedstrijden en twee goals. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Roda JC. Woensdag miste Peterson namens FC Utrecht een strafschop, mede waardoor SC Cambuur de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikte.

Heracles Almelo stelt alles in het werk om Peterson speelgerechtigd te krijgen voor het thuisduel van zaterdag tegen PSV. Met de komst van de Zweed heeft de club de selectie voor de tweede seizoenshelft op orde. 'Als er geen rare dingen meer gebeuren zijn we klaar', aldus Hoogma.

Het laatste balcontact Kristoffer Peterson namens FC Utrecht in het bekerduel met SC Cambuur.
Het laatste balcontact Kristoffer Peterson namens FC Utrecht in het bekerduel met SC Cambuur.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.