'Penaltyklucht splijt Club Brugge open: sterspeler stapt naar bestuur'

Reacties

Club Brugge is de trotse koploper in de Pro League, maar toch is de spanning momenteel te snijden bij de Belgen. Dat heeft alles te maken met de 'penaltyfrats' van Mbaye Diagne in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain eerder deze week, melden diverse Belgische media.

'Penaltyklucht splijt Club Brugge open: sterspeler stapt naar bestuur'
© Pro Shots

Diagne versierde een kwartier voor tijd tegen PSG een strafschop en negeerde vervolgens alle afspraken door de bal af te nemen van aanvoerder en sterspeler Hans Vanaken. De van Galatasaray gehuurde spits faalde vanaf elf meter, waardoor Club Brugge met 1-0 verloor en overwintering in de Champions League vrijwel zeker kan vergeten. Het gedrag van Diagne zorgde voor veel onrust in de kleedkamer.

Het Laatste Nieuws meldt dat het direct na afloop al ruzie was tussen Diagne en andere Club-spelers, die de spits ter verantwoording riepen. De gemoederen liepen daarbij zo hoog op dat een assistent-trainer moest ingrijpen. Tot overmaat van ramp kreeg die assistent bij dat ingrijpen zelf ook een klap. Dat Diagne vervolgens pas een dag later zijn excuses maakte aan de spelersgroep is ook bij veel spelers in het verkeerde keelgat geschoten.

Niet geheel verrassend lijkt Vanaken helemaal klaar te zijn met Diagne, die sinds zijn komst in Brugge vooral het nieuws haalt met zijn gedrag. Vanaken, de vaste penaltynemer én beste speler van Club, is volgens Het Nieuwsblad naar algemeen directeur Vincent Mannaert gestapt om zijn onvrede duidelijk te maken. De boodschap was duidelijk: Vanaken vindt dat Diagne weggestuurd moet worden door de clubleiding.

Ondertussen staat trainer Philippe Clement voor een lastige opdracht. Het grootste deel van zijn spelersgroep is klaar met Diagne, maar de spits ligt bij enkele Afrikaanse spelers in de selectie wel erg goed. Bovendien betaalt Club liefst drie miljoen euro om de Senegalees voor een jaar van Galatasaray te huren. Inmiddels wordt er al gespeculeerd over het vroegtijdig terugsturen van de speler naar Turkije. De kans dat Diagne komend weekend tegen FC Antwerp deel uitmaakt van de selectie is klein.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.