Penaltykiller Sommer komt na Zwitserse droom in nachtmerrie terecht

Twee weken na de klinkende 3-0 zege op RB Leipzig staat Borussia Mönchengladbach weer met beide benen op de grond. Werder Bremen was zaterdagavond op eigen veld veel te sterk, mede dankzij een historische droomstart.

Werder Bremen
5 - 1
Borussia Mönchengladbach

Nooit eerder kwam het in de Bundesliga namelijk voor dat Werder al na dertien minuten met 3-0 voor stond. Tegen Gladbach was dat wel het geval. Niclas Füllkrug opende al na vijf minuten de score uit een voorzet van Romano Schmid, drie minuten later verdubbelde Marvin Düksch al de marge en weer vijf minuten later had Füllkrug – nu topscorer - zijn tweede goal van de avond al te pakken, dit keer was Düksch de aangever.

Zo kwam Gladbach-doelman Yann Sommer van een mooie droom in een nachtmerrie terecht. Tijdens de interlandperiode maakte de Zwitserse doelman zijn reputatie als penaltykiller nog maar eens waar, nu kreeg hij de ene na de andere treffer om zijn oren. De meest opmerkelijke viel vlak voor rust, toen verdediger Ramy Bensebaïni de bal na een voorzet vanaf de linkerflank op onbegrijpelijke wijze in eigen doel schoot.

Na één helft was daardoor wel duidelijk dat er in Bremen vanavond weinig te halen viel voor Gladbach. Marcus Thuram zorgde na ruim een uur nog wel voor de eretreffer na een fraai steekpassje van Lars Stindl, maar tien minuten later vierden de Werder-fans voor de vijfde keer feest na een heerlijke volley van Mitchell Weiser. Werder boekte daardoor de derde zege van het seizoen en klimt op de ranglijst over Gladbach heen.