Penaltydrama River Plate op WK voor clubs

Al Ain heeft zich dinsdag verrassend geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. Na strafschoppen werd River Plate verslagen.

River Plate
River Plate
ns
2 - 2
Al Ain
Al Ain

Voor River Plate was de ontmoeting met Al Ain het eerste optreden na het veroveren van de Copa Libertadores, hetgeen ook het startbewijs opleverde voor het WK voor clubs. De eerste minuten na de beladen tweede finalewedstrijd in Madrid gingen de Argentijnen niet goed af. Al Ain stond na drie minuten op een 1-0 voorsprong, waarbij Marcus Berg door de FIFA werd aangemerkt als de man die het laatste tikje gaf.

Gastheer Al Ain, dat in de kwartfinale had afgerekend met het Afrikaanse ES Tunis, kon niet lang genieten van de voorsprong. Santos Borré had na een kwartier met twee goals de wedstrijd gedraaid. Maar het was geen definitieve beslissing. Kort na rust kwam Al Ain langszij door een treffer van Caio.

De overtreding van Mohamed Ahmad op Milton Casco halverwege de tweede helft dreigde de hoop van de club uit de Verenigde Arabische Emiraten om zeep te helpen. Gonzalo Martínez miste deze buitenkans. De bal stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

In de reguliere speeltijd noch in de verlengingen kon het verschil worden gemaakt door een van beide teams. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Na negen benutte penalty's zag Enzo Perez zijn poging vanaf elf meter stranden op doelman Khalid Eisa (foto), die met zijn redding de held werd van Al Ain.

Al Ain neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel Kashima Antlers – Real Madrid. Die halve finale staat op het programma voor woensdag.

ES Tunis
ES Tunis
ns
1 - 1
Guadalajara
Guadalajara

De vijfde plaats ging eerder op de dag naar ES Tunis. De Tunesische ploeg was na strafschoppen te sterk voor Chivas Guadalajara. Na de 1-1 na de reguliere speeltijd moesten penalty's de beslissing brengen. Ondanks een rake strafschop van voormalig PSV'er Carlos Salcido bogen de Mexicanen het hoofd voor de Tunesiërs (6-5).