Pelupessy verkiest Turks avontuur boven Nederlandse subtop

Reacties

Joey Pelupessy (28) zet zijn loopbaan voort in Turkije. De 28-jarige middenvelder heeft een mondeling akkoord bereikt met Giresunspor. De komende dagen zullen alle papieren afgewikkeld worden.

Pelupessy verkiest Turks avontuur boven Nederlandse subtop
© Pro Shots

Pelupessy had ook aanbiedingen van Nederlandse subtoppers op zak, maar opteert voor een lucratief tweejarig contract in Turkije. Giresunspor neemt de middenvelder over van Sheffield Wednesday, waar zijn contract was afgelopen. Er hoefde dus geen transfersom betaald te worden.

Giresunspor is komend seizoen nieuw op het hoogste niveau in Turkije en wil daar hoge ogen gaan gooien, vertelt zaakwaarnemer Revien Kanhai van Forza Sports Group. 'Los van het feit dat zij een zeer goede aanbieding hebben gedaan, is Joey vooral erg enthousiast over het avontuur bij een heel ambitieuze club in een mooie competitie. Bovendien hebben ze een prachtig, gloednieuw en modern stadion en ligt Giresun aan de Zwarte Zee. Joey, zijn vader en een collega van ons zijn er op bezoek geweest vorige week en dat gaf direct een heel goed gevoel. Er zit ook een nieuwe ambitieuze sportief directeur die een goed track record heeft als het om een gepromoveerde club aankomt. De eerste competitiewedstrijd is over een paar weken uit tegen Galatasaray, daar kijkt Joey enorm naar uit.'

Pelupessy speelde drie en een half seizoen in het Championship voor Sheffield Wednesday en kwam in die periode in totaal tot 106 competitieduels. In Nederland kwam hij uit voor Heracles Almelo en FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.