Pellegrini breekt met eerste aankoop bij West Ham direct clubrecord

Reacties

Issa Diop verruilt Toulouse voor West Ham United. De centrumverdediger heeft een vijfjarig contract getekend bij The Hammers, waar hij de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis is.

Pellegrini breekt met eerste aankoop bij West Ham direct clubrecord

De 21-jarige Diop neemt het clubrecord over van Marko Arnautovic, die vorig jaar voor naar verluidt 26 miljoen euro werd overgenomen van Stoke City. West Ham maakt niet bekend wat het heeft betaald voor Diop; de club meldt enkel dat er sprake is van een transferrecord voor de vereniging.

Diop debuteerde op zijn achttiende in het eerste elftal van Toulouse en kwam in totaal tot 95 officiële wedstrijden voor de Franse club. Nu gaat hij aan de slag in de Premier League. 'Ik ben een erg ambitieuze speler en dit is een erg ambitieuze club', zegt Diop op de website van zijn nieuwe club. 'Ik hoop dat ik dit team kan helpen om veel wedstrijden te winnen. Ik wil de fans gelukkig maken.'

Diop is de tweede nieuwkomer bij West Ham voor komend seizoen, na rechtsback Ryan Fredericks. Hij werd transfervrij overgenomen van Fulham en dat betekent dus dat Diop de eerste aankoop is van Manuel Pellegrini. De nieuwe manager van West Ham heeft daarbij direct het clubrecord verbroken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.