Pelé fluit eigen zoon terug: 'Ik voel me goed'

Reacties

Pelé weerspreekt de bewering van zijn zoon Edinho dat hij nauwelijks de deur nog uitkomt en af en toe kampt met depressieve gevoelens.

Pelé fluit eigen zoon terug: 'Ik voel me goed'
© Pro Shots

'Ik voel me goed', laat de drievoudige wereldkampioen (1958, 1962 en 1970) weten in gesprek met persagentschap Reuters.

De 79-jarige icoon onderging onlangs een heuptransplantatie. 'Maar de revalidatie was niet ideaal. Hij heeft nu dus moeite met lopen. Je kunt je voorstellen dat dit erg lastig is voor hem. Hij was de koning, een enorm imposant figuur. En nu kan hij niet meer goed lopen', meldde Edinho in Braziliaanse media.

'Hij is erg terughoudend nu en schaamt zich er erg voor. Maar goed, zijn fysiek hoort bij zijn leeftijd en de natuur. Al is dat lastig voor hem om te accepteren.'

Pelé ontkent dit dus. 'Ik leg me neer bij mijn fysieke beperkingen. Momenteel heb ik goede en slechte dagen, maar dat is normaal voor mensen van mijn leeftijd. Ik ben nergens bang voor en heb vertrouwen in wat ik doe.'

Mensen in de directe omgeving van Pelé hebben de afgelopen dagen als reactie op de uitspraken van Edinho laten weten dat de oud-vedette juist een uiterst drukke januarimaand achter de rug heeft. Zo had hij veel sponsorverplichtingen en werkte hij samen met programmamakers voor een documentaire over zijn voetballeven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.