Pedri maakt in zijn jubileumwedstrijd het verschil voor Barcelona

Reacties

Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen Girona met veel moeite gewonnen. De ingevallen Pedri maakte het verschil voor de koploper van Spanje, die Real Madrid verder onder druk heeft gezet op weg naar de topper van zondag.

Pedri maakt in zijn jubileumwedstrijd het verschil voor Barcelona
© Pro Shots
Girona
Girona
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona was gewaarschuwd voor de derby tegen Girona. De thuisploeg had dit seizoen in eigen huis nog maar twee keer verloren in La Liga. De stugge defensie van Girona moest ook nog eens uit elkaar worden gespeeld zonder de geschorste Robert Lewandowski. Xavi koos bij afwezigheid van de Pool voor een bewegelijke voorhoede met Ansu Fati, Raphinha en Ousmane Dembélé.

Laatstgenoemde was in de openingsfase de gevaarlijkste man in Estadio Municipal de Montilivi. De Franse dribbelaar profiteerde na een kwartier bijna van een slippertje van doelman Paulo Gazzaniga, maar zijn schot werd geblokt. Even later ging het mis voor Dembélé, wederom. Niet voor het eerst in zijn carrière liep de buitenspeler een spierblessure op. Hij werd in de 26ste minuut vervangen door Pedri.

Voor Pedri had die invalbeurt een speciale betekenis. Hij kwam binnen de lijnen voor zijn honderdste optreden voor Barcelona. De twintigjarige spelmaker maakte er een memorabele mijlpaal van. Na een uur stond de Spaans international op de juiste plek om te scoren uit een gevaarlijke lage voorzet van Jordi Alba: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De treffer van Pedri was een bevrijdende. Barcelona was met Frenkie de Jong en Sergio Busquets als spelverdelers dominant tegen Girona, maar creëerde niet veel grote kansen. Door het kleine verschil hield het team van trainer Míchel hoop op een stunt. De Spanjaard probeerde een slotoffensief op gang te brengen en hoopte dat zijn energie zijn spelers zou inspireren. Met een heftige reactie op een overtreding van De Jong, die tot onbegrip van de Girona-trainer geen geel kreeg voor zijn actie, ging hij over de schreef. Míchel kreeg rood en zag vanaf zijn nieuwe positie iets verderop dat de laatste aanvallen van zijn ploeg werden afgeslagen door Barcelona.

Voor Barça is de benauwde zege op Girona de derde overwinning op rij in La Liga. Het verschil met Real Madrid is nu zes punten. De Madrilenen komen zondagavond in actie, in eigen huis tegen nummer drie Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.