Pechvogel Musonda strijdbaar na succesvolle operatie

Reacties

Charly Musonda heeft een succesvolle operatie aan zijn knie ondergaan. De aanvaller wordt dit seizoen door Chelsea opnieuw verhuurd aan Vitesse, maar heeft al twee jaar te kampen met ernstige knieproblemen, waardoor hij vooralsnog slechts een handvol wedstrijden speelde voor de Arnhemmers.

Pechvogel Musonda strijdbaar na succesvolle operatie
© Pro Shots

De 22-jarige Belg werd – zoals meerdere spelers van Chelsea - in de zomer van 2018 bij Vitesse gestald. Musonda stond jarenlang te boek als een van de grootste talenten ter wereld, maar tot een doorbraak bij Chelsea kwam het niet en dus moest hij vlieguren maken in de Eredivisie. Maar nog voor hij zijn officiële debuut voor de ploeg van Leonid Slutsky had gemaakt ging het enorm mis. In een oefenwedstrijd tegen Antwerp liep Musonda een ernstige knieblessure op en zou hij pas tijdens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2018/19 zijn rentree maken. Tijdens het met 6-1 gewonnen duel met De Graafschap zag het Arnhemse publiek hem een kwartier voor tijd invallen.

Spelersprofiel

C. Musonda


Geboortedatum:
15 oktober 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Brussel
Nationaliteit
België
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Anorthosis Famagusta

Het bleef vorig seizoen bij die veertien schamele minuten en dus had Musonda het gevoel nog niet klaar te zijn bij Vitesse. Begin juli werd de rechtspoot opnieuw voor een seizoen verhuurd aan de Eredivisionist. 'Ik wil de wereld laten zien wat ik kan, ik wil bewijzen dat ik nog steeds dezelfde Charly Musonda ben. Het is mijn droom sinds ik vijftien jaar oud was om door te breken bij Chelsea. Noem het naïef, misschien heb ik teveel vertrouwen, maar ik weet honderd procent zeker dat het kan', zo liet de zelfverzekerde technicus toen nog weten aan The Independent. Dit seizoen werd Musonda rustig gebracht door trainer Slutsky. Tegen Ajax speelde hij tien minuten mee, waarna hij op bezoek bij Willem II twintig minuten voor tijd inviel. Thuis tegen PEC Zwolle mocht hij zelfs een half uur meedoen.

De problemen aan zijn knie bleven opspelen. Vorig seizoen revalideerde Musonda bij Chelsea, waar geprobeerd werd zijn knie na kruisbandletsel sterker te maken door stabiliteits- en krachttrainingen. Dat sorteerde echter steeds geen effect en Musonda kwam geen stap verder in zijn revalidatie. Onlangs werd daarom besloten dat een operatie toch noodzakelijk was en die heeft de Belg een dezer dagen goed doorstaan, zo bleek na een Instagram-post van Musonda die na de zoveelste tegenslag in zijn nog jonge carrière strijdbaar blijft. 'De operatie is goed gegaan. Gods plan is groter dan je denkt', schreef Musonda. Het is nog niet bekend of de Chelsea-huurling dit Eredivisie-seizoen nog in actie kan komen namens Vitesse.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer C. Musonda
Meer over C. Musonda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.