PEC Zwolle zakt verder weg bij FC Twente na kolderieke tegengoal

PEC Zwolle heeft in de Eredivisie op bezoek bij FC Twente een nieuwe tik geïncasseerd. Een dramatische eerste helft lag ten grondslag aan de nederlaag van de Zwollenaren.

FC Twente
FC Twente
2 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC hoopte zich in Enschede te herstellen van de 2-4 nederlaag tegen Ajax in de vorige speelronde. Het spel in de tweede helft van toen had toch hoop gegeven voor een betere toekomst in een tot nu toe zwaar seizoen. De Zwollenaren stonden na twaalf speelrondes in de degradatiezone. Na het zien van de openingsfase tegen FC Twente was die klassering zeker niet bedrieglijk.

De bezoekers uit Zwolle verdedigden erg zwak, met name op de linkerflank. Daar liet Kenneth Paal zich in de zestiende minuut al veel te makkelijk passeren door Joel Latibeaudiere. De rechtsback stoomde op en gaf voor op Haris Vuckic, die met zijn loopactie naar de eerste paal Daryl Lachman te snel af was. De spits knalde de bal hoog in de korte hoek binnen en zorgde daarmee voor een uitstekende start voor Twente, dat bij thuiswedstrijden nog erg wisselvallig presteerde dit seizoen.

Het dieptepunt in de zo zwakke eerste helft moest toen nog komen voor de ploeg van trainer John Stegeman. Bij een corner van de Tukkers in de 25ste minuut ging het op lachwekkende wijze mis. Na half wegboksen van doelman Xavier Mous kopte Latibeaudiere de bal opnieuw naar het doel. De kopbal miste kracht, maar bij PEC werd geaarzeld wie weg moest werken. Yuta Nakayama kreeg de bal recht op zich, maar rekende op Mous achter hem om in te grijpen. De keeper rekende juist op Nakayama. De bal ging traag voorbij aan de twee: 2-0.

Twente bleef daarna gevaarlijk, met name over de flank van Paal. Stegeman had na veertig minuten genoeg gezien van de linksback en besloot ook aanvallend te wisselen door Dennis Johnsen in te brengen. In de tweede helft kregen de bezoekers wel grip op Twente en werden ze ook gevaarlijk. De aansluitingstreffer van Reza Ghoochannejhad was zeker niet onverdiend. De spits kopte na een uur spelen raak uit een scherpe corner van Gustavo Hamer.

PEC zette daarna aan, maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. De ruimtes werden groter en Gonzalo García zal het toch frustrerend hebben gevonden hoe slecht het elftal de countermogelijkheden uitspeelde. Het gevolg was dat er niet meer gescoord werd. De vreugde in Enschede was er niet minder om, Twente is als promovendus weer opgeklommen naar plek tien. De problemen voor de Zwollenaren blijven groot, de ploeg staat zestiende met slechts tien punten uit dertien duels.