PEC Zwolle walst over Heracles heen en grijpt de macht in de KKD

PEC Zwolle heeft zondagmiddag een gevoelige tik uitgedeeld aan Heracles Almelo in de titelrace van de Keuken Kampioen Divisie.

Heracles Almelo
0 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC kende een vliegende start van het duel in Almelo en kwam in de achtste minuut op voorsprong via Samir Lagsir. De negentienjarige aanvallende middenvelder krulde de bal fraai langs doelman Michael Brouwer: 0-1.

De ploeg van Dick Schreuder bleef doordrukken en bouwde de voorsprong aan het einde van de eerste helft verder uit. Thomas van den Belt, die in de belangstelling staat van heel wat clubs, maakte alweer zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen. Lennart Thy maakte er vervolgens 0-3 van met een rake kopbal.

Zo keek Heracles in eigen huis tegen een ontnuchterende ruststand aan. De ploeg van John Lammers schoot na rust uit de startblokken, maar kreeg de bal niet in het Zwolse doel. In de slotfase was Lagsir nog dicht bij de 0-4, maar ditmaal lag Brouwer in de weg met een prima ingreep.

Zo leed Heracles voor de tweede wedstrijd op rij puntenverlies. PEC Zwolle heeft nu evenveel punten, maar nog wel een wedstrijd tegoed en is dus de nieuwe nummer één. Achter de twee koplopers valt een flink gat. Almere City FC is nu de nummer drie met negen punten minder én een duel meer gespeeld dan PEC.