PEC Zwolle verbolgen over besluit KNVB in het voordeel van Ajax

Reacties

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser heeft geen begrip voor het besluit van de KNVB om het duel van Ajax met zijn club te verplaatsen. De bestuurder spreekt van competitievervalsing.

PEC Zwolle verbolgen over besluit KNVB in het voordeel van Ajax

De KNVB maakte woensdagavond bekend dat de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart is verzet. De reden daarvoor is dat de Amsterdammers door de verplaatsing meer rust hebben voor de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Ajax treft de Madrilenen op 5 maart en treft zes dagen eerder Feyenoord in de halve finale van het bekertoernooi.

Via Twitter heeft Visser gereageerd op de beslissing van de Nederlandse voetbalbond. 'Wat een onzinnig competitievervalsend KNVB-besluit om Ajax – PEC Zwolle op 2 maart voor de tweede keer te verplaatsen. Als ze Ajax willen helpen, verplaats dan de bekerwedstrijd op 27 februari tegen Feyenoord. Dan kan de competitie normaal doorgang vinden!!’

Visser doelt met de tweede keer verplaatsen op het feit dat de wedstrijd in eerste instantie voor zondag 3 maart op het programma stond. Die datum was sowieso onhaalbaar, omdat Ajax dan maar één dag rust heeft voor de Champions League-confrontatie met Real Madrid die op dinsdag plaatsvindt.

Gerbrands
PSV reageerde woensdagavond al woest op het besluit van de KNVB. De koploper is weliswaar geen directe partij bij de verplaatsing, maar directeur Toon Gerbrands deed tegenover het Algemeen Dagblad toch zijn beklag. 'Deze verplaatsing gaat tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit seizoen en zelfs voor volgend seizoen in', zei de bestuurder onder meer.

Gerbrands voegde daar donderdagochtend nog onderstaande reactie via Twitter aan toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Verplaatsing Ajax kan dubbel voordeel opleveren voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.