PEC Zwolle verandert structuur en spreekt duidelijk doel uit

Reacties

De organisatie bij PEC Zwolle gaat flink op de schop na de degradatie uit de Eredivisie. De raad van commissarissen (rvc) legt zijn functie neer en in plaats daarvan krijgen het stichtingsbestuur en de aandeelhouders meer zeggenschap.

PEC Zwolle verandert structuur en spreekt duidelijk doel uit
© Pro Shots

Het stichtingsbestuur neemt de toezichthoudende rol van de rvc over, terwijl de aandeelhouders de nieuwe directie zullen benoemen. De directie gaat daarnaast van één naar twee statutair directeuren. Dat betekent dat er in Zwolle behalve een algemeen directeur ook een technisch directeur komt.

Op korte termijn nemen de aandeelhouders een beslissing over de invulling van deze functies, zowel qua personen als bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Het is onduidelijk wat dit betekent voor Marcel Boudesteyn, nu nog de algemeen directeur en technisch manager Mike Willems.

Hoger peil
Duidelijk is dat PEC alles op alles stelt om binnen een jaar terug te keren in de Eredivisie. 'Uitgangspunt voor de eerste selectie is een kleiner aantal spelers en staf, maar dat er kwalitatief een hoger peil wordt neergezet', schrijven de aandeelhouders in een verklaring.

'Op financieel gebied is het uitgangspunt vanzelfsprekend een financieel gezonde en stabiele club. De operationele begroting voor het komend seizoen wordt op de korte termijn vastgesteld, maar de doelstelling is helder; break-even draaien. De massale steun van supporters en sponsoren voor komend seizoen is daarin een eerste belangrijke stap.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.