PEC Zwolle strikt FC Utrecht-middenvelder en hoopt op Medunjanin

Reacties

PEC Zwolle is bezig om het middenveld van een behoorlijke impuls te voorzien. De Blauwvingers gaan Davy van den Berg overnemen van FC Utrecht en hopen daarnaast op de komst van Haris Medunjanin.

PEC Zwolle strikt FC Utrecht-middenvelder en hoopt op Medunjanin
© Pro Shots

Van den Berg is opgeleid door PSV, maar maakte in 2019 de overstap naar Utrecht. Daar maakte hij zijn eerste minuten in het betaald voetbal: voor Jong FC Utrecht speelde hij veertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Voor de hoofdmacht van de Domstedelingen kwam Van den Berg tot drie korte invalbeurten, waarvan twee in het bekertoernooi.

Het afgelopen half jaar speelde Van den Berg (22) op huurbasis voor Roda JC Kerkrade. In Utrecht heeft hij nog een doorlopend contract tot medio 2023, maar dat gaat hij niet uitdienen. De linksbenige middenvelder zal, als alle plooien glad zijn gestreken, in Zwolle een meerjarige verbintenis tekenen.

Naast Van den Berg hoopt PEC binnenkort ook Medunjanin te strikken. De 37-jarige Bosniër is een goede bekende van hoofdtrainer Dick Schreuder, met wie hij samenwerkte bij Philadelphia Union. De zestigvoudig international zou een zeer welkome schat aan ervaring kunnen toevoegen aan de jeugdige selectie van de Zwollenaren.

Voor Medunjanin zou het na veertien jaar een terugkeer op de Nederlandse velden betekenen. Hij vertrok in 2008 van AZ naar Real Valladolid en speelde later voor Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Coruña, Philadelphia Union en sinds 2019 voor FC Cincinnati. Daar heeft hij nog een contract tot het einde van het kalenderjaar.

Onlangs deed Medunjanin uitgebreid zijn verhaal op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.