PEC Zwolle slaat dubbelslag bij VVV-Venlo

Reacties

Vito van Crooij (22) en Clint Leemans (22) zetten hun loopbaan voort bij PEC Zwolle. Het duo komt over van VVV-Venlo, waar beiden nog een eenjarig contract hadden.

PEC Zwolle slaat dubbelslag bij VVV-Venlo

PEC was al enige tijd bezig om het tweetal los te weken. Van Crooij tekent voor vier seizoenen, Leemans is drie seizoenen in het MAC3PARK Stadion te bewonderen. Ze sluiten vrijdag al aan bij de selectie.

De Zwollenaren waren in eerste instantie voornemens om het duo pas aan te trekken op het moment dat Ryan Thomas óf Younes Namli de club zou verlaten. Afgelopen week besloot het management alsnog door te pakken en de twee per direct aan de selectie toe te voegen. Het is onbekend wat PEC voor het tweetal heeft betaald.

De 22-jarige Van Crooij is een jongen van de stad Venlo en kwam afgelopen seizoen tot 31 wedstrijden. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en zes assists. Een jaar eerder was de eenvoudig jeugdinternational één van de smaakmakers in de Jupiler League met veertien doelpunten en drie beslissende voorzetten.

Middenvelder Leemans doorliep de jeugdopleiding van PSV alvorens hij in 2016 de overstap maakte naar De Koel. Evenals Van Crooij promoveerde hij in 2017 met de Venlonaren. Zo maakte de Eredivisie afgelopen seizoen kennis met het gouden linkerbeen van de middenvelder. Leemans was goed voor tien doelpunten en vier assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.