PEC Zwolle overleeft off-day Van Polen en doet uitstekende zaken

Koploper PEC Zwolle moest er diep voor gaan, maar heeft een belangrijke overwinning geboekt op Jong AZ. Concurrent FC Eindhoven beet zich stuk op Almere City FC.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Het affiche in Wijdewormer was een duel tussen de nummers één en vier van de ranglijst. De Alkmaarse talenten waren het seizoen sterk begonnen, maar moest halverwege wel de 0-1 incasseren. Lennart Thy juichte, maar het was AZ-verdediger Finn Stam die het laatste zetje langs zijn eigen doelman gaf. PEC kreeg vervolgens de ultieme kans op de 0-2, maar Bram van Polen zag zijn zwakke strafschop gestopt worden door Sem Westerveld.

Van Polen ging even later ook nog in de fout in zijn eigen zestienmetergebied. Hij veroorzaakte met een onhandige tackle een penalty, die werd benut door Yusuf Barasi: 1-1. Kort na rust maakte Iman Griffith er met een prima goal zelfs 2-1 van. PEC leek zo af te stevenen op zijn eerste nederlaag, maar de ploeg van Dick Schreuder toonde karakter. Via goals van Younes Taha en Dean Huiberts gingen de drie punten alsnog mee naar Zwolle.

Almere City FC
1 - 1
FC Eindhoven

FC Eindhoven reisde na de uitstekende seizoenstart als favoriet af naar Almere, maar het was de thuisploeg die vanaf de aftrap het initiatief nam. Onder anderen Jeredy Hilterman en Lance Duijvestijn kregen mogelijkheden op de openingstreffer, maar haalden de trekker nog niet over.

Ook na rust waren de beste kansen voor Almere en twintig minuten voor tijd kreeg Eindhoven het deksel op de neus. Na hands van de gasten ging de bal op de strafschopstip en Hilterman schoot overtuigend binnen: 1-0. Collin Seedorf behoedde de Eindhovense gasten in de slotfase alsnog voor de eerste verliespartij: 1-1. Evengoed loopt PEC Zwolle twee punten uit.