PEC Zwolle neemt revanche op FC Twente en lijkt zeker van handhaving

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de tweede overwinning onder Bert Konterman geboekt. Een doelpunt van Virgil Misidjan was genoeg om revanche te nemen op FC Twente, dat nog aan de bak moet om de play-offs te halen. PEC vergrootte het gat met de gevarenzone juist tot een veilige marge van tien punten.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 0
FC Twente
FC Twente

PEC ging eerder dit seizoen in Enschede in de Eredivisie nog met 5-1 onderuit en kreeg in maart tijdens de interlandperiode in een oefenduel ook met 5-0 op de broek. De ploeg van Bert Konterman had dus iets goed te maken tegen de ploeg van Ron Jans, die vooraf nog de hoop uitsprak na de wedstrijd tegen zijn oude club een felicitatie van Bram van Polen in ontvangst te mogen nemen.

Zover kwam het niet. PEC nam in de 35ste minuut de leiding en dat was vooral te danken aan de volhardendheid van Immanuel Pherai. De van Borussia Dortmund gehuurde aanvaller loste in de eerste helft liefst vier schoten van afstand. Bij zijn laatste poging minuut moest Twente-doelman Joël Drommel lossen, waarvan Misidjan in de rebound profiteerde.

Twente ging na rust op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook voldoende kansen. De dreigende Queensy Menig had echter geen succes in de afronding en Danilo stuitte in de slotfase ook op Xavier Mous. PEC bleek bestand tegen de druk, hield voor het eerst sinds 18 december (0-0 tegen FC Emmen) de nul en lijkt met 32 punten nu wel zeker van handhaving.