PEC Zwolle neemt na komst Van Duinen afscheid van Parzyszek

Reacties

Piotr Parzyszek neemt na een jaar alweer afscheid van PEC Zwolle. Zoals eind juni al was aangekondigd, heeft de aanvaller een contract getekend bij Piast Gliwic in Polen.

PEC Zwolle neemt na komst Van Duinen afscheid van Parzyszek

Parzyszek was door de komst van Mike van Duinen overbodig geworden bij PEC, waar hij sowieso nooit onomstreden was. In een seizoen bij De Blauwvingers (die Parzyszek vorig jaar overnamen van De Graafschap) kwam de 24-jarige aanvaller tot 23 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Dat PEC-coach John van 't Schip niet tevreden was over Parzyszek, bleek de afgelopen maanden. De club deed er alles aan om Van Duinen over te nemen van Excelsior. Uiteindelijk betaalden de Zwollenaren 750.000 euro, waarmee Van Duinen de duurste speler in de clubgeschiedenis werd. De spits kwam op voorspraak van Van 't Schip, die meer diepgang wilde in het spel van zijn ploeg.

Parzyszek speelde in Nederland voor De Graafschap en PEC en beleefde avonturen in Engeland (Charlton Athletic), België (Sint-Truiden) en Denemarken (Randers FC). Nu keert hij dus terug naar zijn vaderland Polen. Piast Gliwic is een laagvlieger in de Ekstraklasa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.