PEC Zwolle mikt op Europa én nieuw contract voor gewilde Sandler

Reacties

Op het Spaanse trainingskamp heeft PEC Zwolle een nieuwe doelstelling geformuleerd. De Zwollenaren willen een serieuze gooi doen naar Europees voetbal. Ook hoopt de club snel enkele spelers (langer) te binden.

PEC Zwolle mikt op Europa én nieuw contract voor gewilde Sandler

Het is inmiddels traditie. Halverwege het Spaanse trainingskamp gaan PEC-voorzitter Adriaan Visser, technisch directeur Gerard Nijkamp en de hoofdtrainer een hapje eten. Een jaar geleden stond het diner in het teken van Ron Jans, die bekend maakte na het seizoen afscheid te nemen. Dit jaar ging het over de nieuwe doelstelling. Trainer John van 't Schip en de Zwolse directie waren het snel eens: PEC gaat voor Europees voetbal.

'We waren het snel eens', vertelt Nijkamp in gesprek met VI. 'Begin dit seizoen gingen we voor handhaving. We hebben nog twee puntjes nodig om dat doel te verwezenlijken. Vervolgens moet je verder kijken. We staan er goed voor in de competitie en we zitten nog in het bekertoernooi. Hoe mooi zou het zijn als we een gooi zouden kunnen doen naar Europees voetbal?'

Een ambitieuze doelstelling. 'Het is mogen, niet moeten', voegt Nijkamp er aan toe. 'Maar we zijn topsporters. We willen het maximale halen. Er zal hard geknokt moeten worden om tot op de laatste dag mee te doen voor Europees voetbal, maar gezien onze eerste seizoenshelft is dat ambitieus.'

Sandler
Wil PEC een serieuze gooi doen naar een Europees ticket, dan mag het deze winter niet te veel sterkhouders kwijtraken. Youness Mokhtar hoopt nog altijd op een tussentijds vertrek, het contract van Mustafa Saymak loopt af en AZ trekt aan verdediger Philippe Sandler.

Nijkamp: 'Wij doen er alles aan om het elftal zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Dat kan tot op zekere hoogte. Een club als PEC kan niet overal nee tegen zeggen. Bij bepaalde bedragen wordt alles vloeibaar. Mocht er iets in onze selectie gebeuren, dan is het aan ons om met goede vervangers te komen. Directe vervangers óf spelers die in de breedte iets toe kunnen voegen.'

In een eerder stadium toonde AZ interesse in Sandler. Met een mogelijke overgang was zo'n twee miljoen euro gemoeid. PEC verwacht dat de verdediger blijft. 'Sterker nog, we zijn met Phillipe en zijn zaakwaarnemer in gesprek over contractverlenging', aldus de td. 'In principe maakt hij gewoon bij ons het seizoen af.'

Ook is de club nog in gesprek met Saymak en diens management. Maandag volgde het zoveelste gesprek over het openbreken van het contract.

Ligeon
Dinsdagochtend speelde PEC een oefenwedstrijd. Eigenlijk zou Sparta Rotterdam de tegenstander zijn, maar de Kasteelheren cancelde het duel. En dus koos PEC ervoor om een onderlinge wedstrijd te spelen. Opvallende deelnemer was Ruben Ligeon. De 25-jarige Amsterdammer is mee op trainingskamp en laat een goede indruk achter.

De club gaat later met hem in gesprek over een mogelijk vervolg. De Zwollenaren hebben weinig ruimte in het salarishuis maar hopen dat Erik Israelsson of Athanasios Karagounis een nieuwe werkgever vindt. Een andere optie is dat Ligeon net als Terell Ondaan in zichzelf investeert. De aanvaller kwam naar Zwolle met een minimaal contract, maakte indruk en tekende onlangs een volwassen contract tot de zomer van 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.