PEC Zwolle heeft 'fysiek sterke' ex-Ajacied binnen

Reacties

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Mees de Wit. De 23-jarige linkervleugelverdediger komt over van Sporting Portugal en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. De voormalige jeugdspeler van Ajax trainde in 2019 al eens mee met Jong PEC Zwolle.

PEC Zwolle heeft 'fysiek sterke' ex-Ajacied binnen
© Pro Shots

PEC Zwolle had al langer interesse, zegt De Wit zelf op de website van de Zwollenaren. Hij maakt nu bewust deze keuze. 'Ik heb in Portugal veel geleerd en op hoog niveau mogen spelen en trainen. Echter is het voor mijn ontwikkeling goed om nu minuten te gaan maken.'

De Wit kwam vooral uit voor Sporting Portugal B en het Onder 23-team van de club. De verdediger werd tijdens het seizoen 2019/20 een halfjaar verhuurd aan FC Orihuela, dat toen op het derde niveau van Spanje uitkwam.

Technisch manager Mike Willems beseft dat De Wit, nadat hij kampioen was geworden met Ajax Onder-19 en Jong Ajax, van de radar is verdwenen bij het grote publiek. 'Maar niet voor ons. We hebben hem ook in Portugal op de voet gevolgd en we weten wie we binnenhalen. Niet in de laatste plaats omdat hij op fysiek vlak grote stappen heeft gemaakt, dat is iets waar we naar op zoek waren. Hij kan daarnaast op de gehele linkervleugel ingezet worden.'

De Wit heeft mogelijk snel een concurrent minder voor zijn positie. Kenneth Paal staat in de concrete belangstelling van het Engelse Barnsley. Dat meldde VI eerder deze week. De Amsterdammer is na Kostas Lamprou, Jasper Schendelaar, Siemen Voet en Slobodan Tedic de vijfde aanwinst voor de Zwollenaren.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. de Wit
Meer over M. de Wit
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.