PEC Zwolle geeft eerste teken van leven met een gelijkspel tegen Sparta

PEC Zwolle heeft na vijf nederlagen op rij het eerste punt gepakt van dit seizoen. De ploeg van trainer Art Langeler kwam de snelle openingsgoal van Sparta Rotterdam snel te boven en ging vol goede moed op zoek naar meer succes, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
Sparta Rotterdam

PEC Zwolle beleeft een dramatische start van het seizoen en afgelopen zondag kwam er een nieuwe klap bij door de nederlaag in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. Sparta tankte na een zege op NEC en een gelijkspel tegen Fortuna Sittard wat vertrouwen na een zwakke seizoensstart en schoot tegen PEC uit de startblokken. Met het snelste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen opende Vito van Crooij de score in het MAC³PARK Stadion.

Aaron Meijers kwam aan de linkerflank sterk opzetten en verzond een afgemeten voorzet richting Van Crooij, die bijzonder fraai raak kopte. PEC Zwolle herstelde zich echter knap en kwam na acht minuten op gelijke hoogte. Yuta Nakayama soleerde voorbij een aantal spelers van Sparta en bracht spits Daishawn Redan in stelling om de 1-1 binnen te schieten.

PEC Zwolle drukt door
De gelijkmaker, de eerste goal van PEC Zwolle van dit seizoen, deed de thuisploeg goed en nog voor rust had Gervane Kastaneer een goede kans om de 2-1 te maken. Nakayama was wederom dreigend vanaf de linkerkant en gaf de bal voor richting Kastaneer. Zijn kopbal werd eerst gepareerd door keeper Maduks Okoye en in de rebound stak Michael Heylen net op tijd zijn voet voor de bal om Kastaneer van scoren te houden.

In de tweede helft werd ook Sparta weer dreigend. Verdediger Dirk Abels schoot rond het uur in kansrijke positie op het doel van Kostas Lamprou, maar die bracht fraai redding. Naarmate de wedstrijd vorderde hoopte PEC Zwolle op meer. Een schot van Eliano Reijnders bracht de toeschouwers in Zwolle nog even in extase, maar zijn inzet vloog rakelings over het doel van Okoye. Daardoor bleef het bij een punt bij de eerste oprisping van PEC Zwolle dit seizoen. De ploeg van Langeler blijft na het gelijkspel laatste in de Eredivisie, terwijl Sparta elfde staat.