PEC Zwolle breidt stadion uit: 'Willen een kleine Kuip creëren'

Reacties

PEC Zwolle gaat komende zomer het MAC3PARK-stadion verder uitbreiden. Dat heeft voorzitter Adriaan Visser vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De capaciteit van de thuishaven van de Eredivisie-club wordt daardoor met 750 plaatsen vergroot naar in totaal 14 duizend toeschouwers.

PEC Zwolle breidt stadion uit: 'Willen een kleine Kuip creëren'

'Als voorzitter van PEC Zwolle ben ik ontzettend trots op deze ontwikkeling. Door de stijgende toeschouwersaantallen de afgelopen seizoenen, ontstond de behoefte het MAC3PARK-stadion nog verder uit te breiden. Steeds meer mensen uit de regio Zwolle weten de club te vinden, waardoor de huidige capaciteit niet meer toereikend is', vertelt Visser op de clubwebsite.

Minstens zo belangrijk als de toename van het aantal plaatsen, vindt Visser dat de sfeer in het stadion er door enkele aanpassingen op vooruitgaat. 'We willen de Fred Patrick-tribune helemaal naar beneden toe uitbouwen', vervolgde de preses, die hoopt dat dit ten goede komt aan de sfeerbeleving. 'We willen een soort kleine Kuip gaan creëren, waar supporters heel dicht op het veld zitten.'

Er zullen meer aanpassingen worden gedaan aan het MAC3PARK-stadion, dat bij de opening in 2007 nog een capaciteit van 10 duizend toeschouwers had. Zo komt er een nieuwe tribune voor minder-validen, komt er een extra in- en uitgang voor de Fred Patrick-tribune, worden enkele andere toegangspoorten vergroot en komen er extra cateringpunten en toiletten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.