PEC Zwolle boekt spectaculaire zege en besteelt Willem II

Reacties

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een knappe zege geboekt. Ondanks een sterke wedstrijd van Willem II, dat zelfs op 2-0 kwam, gingen de Zwollenaren er in de slotfase met de zege vandoor (2-3).

PEC Zwolle boekt spectaculaire zege en besteelt Willem II

PEC Zwolle begon het duel als nummer vier van de Eredivisie, met dertig punten uit zestien duels. Midweeks speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen AZ, maar deze kraker had zomaar gewonnen kunnen worden door de ploeg van trainer John van 't Schip. Bram van Polen miste echter in de slotfase een strafschop. Willem II behaalde op woensdag een knap gelijkspel tegen Vitesse (2-2) en haalde zestien punten uit zestien duels.

Het duel kende een aantrekkelijke openingsfase. Aanvoerder Ben Rienstra kopte namens de Tilburgers van dichtbij de bal maar net naast tegen de club waar hij tussen 2014 en 2015 onder contract stond. Het spel ging op en neer, na zeven minuten was het Mustafa Saymak die de bal namens de bezoekers niet voorbij doelman Mattijs Branderhorst wist te krijgen. Binnen tien minuten pakte de thuisploeg de voorsprong. Fran Sol tekende voor zijn achtste treffer van dit seizoen door van dichtbij de bal achter doelman Diederik Boer te knallen: 1-0.

Sol en Ogbeche vieren de openingstreffer van Willem II.
Sol en Ogbeche vieren de openingstreffer van Willem II.

Ondanks kansen over en weer viel na 36 minuten spelen de 2-0. Rienstra kreeg de treffer op zijn naam, na een fraaie actie van Ismail Azzaoui, die zijn schot via Boer voor de voeten van de middenvelder zag belanden. Het was voor Rienstra een koud kunstje om zijn derde treffer van het seizoen binnen te tikken. Toch kwamen de Zwollenaren snel terug in de wedstrijd. Verdediger Konstantinos Tsimikas beging in het strafschopgebied een overtreding en ontsnapte aan zijn tweede gele kaart. Erik Bakker benutte het buitenkansje vanaf de stip en zorgde voor de 2-1 ruststand.

Na de hervatting had Bartholomew Ogbeche de bevrijdende derde treffer op zijn hoofd voor de thuisploeg, maar de bal vloog centimeters langs de paal. Terell Ondaan kreeg namens de nummer vier van Nederland een grote kans, maar de aanvaller wist de gelijkmaker niet op het bord te zetten. Na ruim een uur spelen sloeg PEC wel toe: Bakker bediende Saymak met een prachtige steekpass, waarna de middenvelder koel de trekker overhaalde en de stand gelijktrok.

In het restant van het duel hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waardoor er weinig noemenswaardige kansen meer vielen te noteren. Het duel leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel, maar een solo van Younes Namli in de slotfase zorgde voor vreugde in het uitvak. De aanvaller zag zijn schot gepareerd worden door de doelman, waarna Saymak van dichtbij eenvoudig de bal achter de verslagen Branderhorst kon tikken: 2-3. Ondanks een slotoffensief van de thuisploeg, die zeker recht had op een punt, kwam de zege voor PEC niet meer in gevaar.

Door de winstpartij verstevigt PEC de vierde plaats, door op 33 punten te komen uit zeventien duels. FC Utrecht volgt op zes punten, maar heeft nog wel twee duels tegoed. Nummer drie AZ heeft 35 punten, maar komt ook nog in actie dit weekend. Willem II blijft door de nederlaag in de gevarenzone op de veertiende plaats met zestien punten, met slechts drie punten voorsprong op de nummer zestien. Komend weekeinde wacht Ajax voor Willem II, terwijl PEC op bezoek gaat bij ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.