PEC Zwolle boekt bibberend tweede zege van het seizoen

Reacties

FC Emmen heeft ook de derde thuiswedstrijd in de Eredivisie niet gewonnen. De Drentse formatie miste te veel kansen om PEC Zwolle van een tweede overwinning af te houden.

PEC Zwolle boekt bibberend tweede zege van het seizoen
FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle kende een zeer teleurstellende start van het seizoen, waarin de oogst van de eerste vijf duels slechts drie punten was. Trainer John van 't Schip koos ervoor om voor het duel met FC Emmen zijn spelers pas op de dag van de wedstrijd zijn opstelling te vertellen. Veel wijzigingen waren er niet, alleen Zian Flemming keerde terug in de basis.

Op het veld toonde het zoekende PEC Zwolle bij de start wel de lef die nodig was om een tweede zege te kunnen begroeten. In de vierde minuut was Thomas Lam dicht bij een openingstreffer, zoals Vito van Crooij na een kwartier de 0-1 had moeten maken. Ontsnapt aan de buitenspelval liet hij na om doelman Kjell Scherpen te passeren.

De goalie van FC Emmen had een kwartier voor rust geen kans. Het schot van Rick Dekker na voorbereidend werk van Kingsley Ehizibue werd door Glenn Bijl van richting veranderd, waardoor de even gelukkige als verdiende 0-1 op het scorebord verscheen.

FC Emmen was nog voor rust tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. PEC-doelman Mickey van der Hart redde knap bij een grote kans voor Michael Chacon. Luciano Slagveer verzuimde te scoren nadat hij alleen voor Van der Hart was opgedoken.

In de tweede helft zette FC Emmen de jacht op de gelijkmaker voort. Reuven Niemeijer probeerde scheidsrechter Björn Kuipers op het verkeerde been te zetten, maar kreeg een gele kaart voor een schwalbe. Slagveer schoot niet veel later in kansrijke positie in het zijnet.

De Drentse ploeg kreeg meer kansen een nederlaag te voorkomen. Invaller Jafar Arias had een kwartier voor tijd de 1-1 op zijn schoen na geblunder in de Zwolse defensie. Van der Hart hield PEC op de been, zoals aan de andere kant Scherpen voorkwam dat invaller Stanley Elbers de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers beslechtte.

De Zwolse genadeklap bleef in de slotfase net als de Drentse gelijkmaker uit. Door de tweede zege van het seizoen is PEC geklommen naar de veertiende plaats in de Eredivisie met één punt achterstand op nummer tien FC Emmen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
11
sc Heerenveen
34
10
11
13
64-73
-9
41
12
VVV-Venlo
34
11
8
15
47-63
-16
41
13
PEC Zwolle
34
11
6
17
44-57
-13
39
14
FC Emmen
34
10
8
16
41-72
-31
38
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.