PEC Zwolle - FC Groningen vanwege hevig onweer gestaakt

Reacties

De competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond na ruim 56 minuten, en bij een 1-2 tussenstand, gestaakt. Hevig onweer maakte het uitspelen van het duel onmogelijk.

PEC Zwolle - FC Groningen vanwege hevig onweer gestaakt
PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Vlak voor het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd had Paul Gladon de bezoekers op een nieuwe voorsprong geschoten. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof dirigeerde de spelers hierna naar de kleedkamers en gaf in de catacomben voor de camera van FOX Sports aan dat het protocol is om in dit soort situaties een halfuur te wachten, alvorens er een beslissing wordt genomen over het al dan niet uitspelen van de wedstrijd. 'Maar gezien de fase van de competitie kunnen we daar weleens soepel mee omgaan', voegde de arbiter daaraan toe.

Na ongeveer een kwartier vertelde Van den Kerkhof de aanvoerders van beide ploegen dat het de bedoeling was om de wedstrijd toch echt op deze woensdagavond uit te spelen. Het onweer verdween echter niet in en rondom Zwolle en de buienradar gaf aan dat dit voorlopig ook niet zou gaan gebeuren. Rond de klok van 21.25 uur besloot Van den Kerkhof, na overleg met de KNVB, om de tijdelijke staking om te zetten in een definitieve.

De wedstrijd zal op maandag 29 april om 20.00 uur uitgespeeld worden. 

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.