PEC temt Brobbey, Kökçü breekt na minuut stilte voor aardbevingsramp

Reacties

Jong Ajax en PEC Zwolle hebben elkaar maandagavond op een gelijkspel gehouden. Dat was vooral aan PEC-doelman Jasper Schendelaar te danken. Hij stopte in blessuretijd een strafschop. Willem II boekte na een imponerende minuut stilte een belangrijke zege op concurrent FC Eindhoven.

PEC temt Brobbey, Kökçü breekt na minuut stilte voor aardbevingsramp
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Jong Ajax kwam maandag opdraven met Brian Brobbey. De spits, zondag nog twee keer trefzeker namens het eerste elftal tegen Cambuur Leeuwarden, werd van stal gehaald om de koploper te bedwingen. Opvallend wel, omdat de spits - gekocht voor zestien miljoen euro - meer kostte dan alle transfers in de geschiedenis van PEC Zwolle bij elkaar opgeteld. Ook Kian Fitz-Jim, Youri Regeer en Jorrel Hato mochten een etmaal na de zege in Friesland op De Toekomst opdraven.

Toch hadden de Amsterdamse beloften de handen vol aan PEC. Al moest doelman Jasper Schendelaar eerst nog handelend optreden na een mogelijkheid voor Christian Rasmussen. Daarna kreeg de ploeg van trainer Dick Schreuder een domper te verwerken. Middenvelder Ryan Thomas moest namelijk naar de kant met een blessure. PEC nam de touwtjes in handen en werd via Younes Taha tot tweemaal toe gevaarlijk. Zonder succes. Ook blikvanger Thomas van den Belt kon de score niet openen.

In de tweede helft ging PEC op zoek naar de opening. Lennart Thy raakte al snel de paal. Brobbey was op dat moment al in de kleedkamer achter gebleven. Heel enerverend werd het in de tweede helft niet echter niet meer. PEC Zwolle koesterde het punt, terwijl Jong Ajax ook geen beslissing kon forceren. Tot de slotminuut. Invaller Sven Zitman trok aan de noodrem en kreeg zijn tweede gele kaart. Belangrijker was dat de bal op de stip ging. Schendelaar stopte de strafschop van Rasmussen echter. Daardoor laten de Zwollenaren weliswaar twee punten liggen in de strijd om directe promotie, maar verdedigen ze nog altijd een veilige marge van vijftien punten op nummer drie Almere City.

Willem II
Willem II
3 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

Willem II heeft goede zaken gedaan in de strijd om een nacompetitieticket. Op eigen veld werd subtopper FC Eindhoven gevloerd. Na een zinderende openingsfase nam het afstand van de provinciegenoot. Aanvankelijk stond men in Tilburg nog op indrukwekkende wijze stil bij de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Dat zorgde voor hevige emoties bij Ozan Kökçü. De Turkse FC Eindhoven-middenvelder, broer van Feyenoord-aanvoerder Orkun, kon zijn tranen tijdens de imponerende minuut stilte niet bedwingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Tricolores namen na de aftrap het heft direct in handen. Ringo Meerveld en Matthias Verreth testten doelman Nigel Bertrams al, maar na tien minuten was het dan toch raak. Na voorwerk van Elton Kabangu opende Jizz Hornkamp de score. Willem II wilde meer, maar drie mogelijkheden van Kabangu konden de marge niet verdubbelen.

Uitendelijk lukte het de thuisploeg toch het krachtsverschil uit te buiten. Kabangu raakte eerst nog de paal, maar een fortuinlijke uithaal van Dani Mathieu legde de wedstrijd in een plooi. Via een van richting veranderd afstandsschot duwde Willem II concurrent FC Eindhoven op de knieën. Supersub Jeremy Bokila bekroonde vlak voor tijd een uitstekende wedstrijd zelfs nog met een derde treffer. Daardoor kruipt Willem II naar de vijfde plaats op de ranglijst, een plaats onder FC Eindhoven.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
5
MVV Maastricht
38
18
5
15
65-65
0
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.