PEC stelt voorwaarden aan mogelijk vertrek Nijkamp

Reacties

Zoals VI eerder al meldde is Gerard Nijkamp de belangrijkste kandidaat om general manager/Sportsdirecteur te worden bij FC Cincinnati, dat uitkomt in de MLS. De technisch directeur van PEC Zwolle zit in de onderhandelingsfase. Zijn huidige werkgever stelt wel eisen aan een mogelijke overgang.

PEC stelt voorwaarden aan mogelijk vertrek Nijkamp

Nijkamp heeft voorzitter Adriaan Visser een week geleden op de hoogte gebracht. PEC gunt Nijkamp een mogelijke transfer, maar heeft wel als voorwaarde gesteld dat de TD niet voor 1 september uit Overijssel vertrekt. Een dag eerder sluit de zomerse transferwindow en moet er een sterke selectie staan.

Er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel. Het belangrijkste vraagstuk op dit moment is de trainersstaf. Hoofdtrainer Jaap Stam en assistent Said Bakkati vertrekken naar De Kuip en tweede assistent Gert Peter de Gunst staat op het verlanglijstje van AZ-trainer Arne Slot.

PEC had een shortlist met vier potentiële hoofdtrainers met Maurice Steijn als belangrijkste kandidaat. De gesprekken met de trainer van VVV-Venlo liepen deze week echter vast waardoor PEC door moet schakelen naar een andere kandidaat. Dat is niet de eerder veelal genoemde Albert Stuivenberg. Steijn had bedongen dat hij ook een assistent mee mocht nemen naar Overijssel. Vooralsnog heeft PEC mogelijk een lege bank.

Daarnaast zal er in de selectie het nodige moeten gebeuren. Zo is de verwachting dat smaakmakers Younes Namli en Kingsley Ehizibue op korte termijn vertrekken. PEC zal in ieder geval op zoek moeten naar een aanvullende impuls om het vertrek van Namli op te vangen.

Daarnaast heeft het voor volgend seizoen nog geen doelman. Diederik Boer is gestopt, het huurcontract van Dean Bouzanis loopt af en Mickey van de Hart heeft zijn aflopende contract eerder niet verlengd. Hij wordt komende week gekeurd bij het Poolse Lech Poznan.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.