PEC na Belgische ook in Duitse test onderuit

PEC Zwolle heeft zaterdag in een oefenwedstrijd verloren van Hannover 96: 3-1. Na AA Gent, dat afgelopen woensdag met 1-0 won van de Zwollenaren, was nu de Bundesliga-club te sterk.

PEC beleeft tot nu toe een redelijke voorbereiding waarvan de 5-0 zege op Excelsior het meest positieve was. De Zwollenaren verloren eerder van SV Meppen (2-5) en Gent. De wedstrijd tegen Hannover was een volgende test voor de ploeg van trainer John van 't Schip. Op verzoek van de Duitsers werd er twee keer een uur gespeeld.

Het was al vroeg raak voor de Bundesliga-club. Niclas Füllkrug was in de elfde minuut trefzeker voor Hannover. Tien minuten daarna zorgde Denis Genreau voor de gelijkmaker van PEC na voorbereidend werk van Vito van Crooij en Ryan Thomas. Vlak voor de pauze na een uur sloeg Füllkrug weer toe: 2-1. In de tweede helft lieten de doelpunten lang op zich wachten. Na 96 minuten was het voor de derde keer raak voor Hannover. Hendrik Weylandt bepaalde de eindstand.

PEC oefent komende zaterdag tegen het Spaanse Levante en op 4 augustus tegen RKC Waalwijk. De Zwollenaren openen het Eredivisie-seizoen op 10 augustus met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.