PEC-middenvelder Hamer op weg naar Engeland

Reacties

Als de laatste plooien worden gladgestreken, verruilt Gustavo Hamer PEC Zwolle voor Coventry City. De 22-jarige rechtspoot krijgt daarmee zijn gewilde buitenlandse transfer. PEC had het contract van Hamer liever opengebroken.

PEC-middenvelder Hamer op weg naar Engeland
© Pro Shots

Waar collega Pelle Clement op het punt staat zijn aflopende verbintenis te verlengen, kiest Hamer voor het avontuur. De geboren Braziliaan had nog maar een eenjarig contract en dus waren de Zwollenaren duidelijk: verlengen of verkopen.

Hamer trekt nu naar Engeland. Een deal met Coventry City - de koploper in de League One - is op een haar na rond. Er was ook interesse uit andere competities, maar de verdediger heeft een sterke voorkeur voor het Britse voetbal.

Hamer, die eerder onder contract stond bij Feyenoord, trok in 2018 naar Zwolle. De Zwollenaren pikten hem op na een succesvolle verhuurperiode bij FC Dordrecht. In Overijssel werd hij evenals Clement een bepalende speler. Hij werd zowel rechtsachter als centraal op het middenveld gebruikt. Die laatste positie geniet zijn voorkeur.

De transfersom kan oplopen tot anderhalf miljoen euro.

Strieder
Een mogelijke opvolger voor Hamer is overigens ook al in beeld: de Zwollenaren zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in Rico Strieder. De 27-jarige Duitser werd het afgelopen seizoen gehuurd van FC Utrecht. De middenvelder beschikt nog over een eenjarig contract in de Domstad, maar heeft daar in principe geen toekomst meer.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.