PEC maakt papierwerk in orde en haalt Thy terug naar Eredivisie

Reacties

Lennart Thy keert definitief terug op de Nederlandse velden. De 26-jarige aanvaller heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend bij PEC Zwolle.

PEC maakt papierwerk in orde en haalt Thy terug naar Eredivisie

Na zijn vertrek bij VVV-Venlo stond Thy onder contract bij de Turkse promovendus Erzurumspor, waar hij nauwelijks speelde en eind december transfervrij vertrok. Hij trainde sinds vorige week zaterdag al mee bij PEC en maakte zijn opwachting in de oefenduels met 1. FC Nürnberg en Bayer 04 Leverkusen. Zijn officiële presentatie liet echter tot maandag op zich wachten, aangezien Thy nog niet was vrijgegeven door de Turkse voetbalbond.

'Met Lennart halen we een ervaren speler binnenboord', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC op de website van zijn club. 'Hij heeft 345 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam en kent dan ook het klappen van de zweep. Tevens maakte hij in onze gesprekken en eerste trainingsmomenten een ontzettend gretige indruk en verbreden we met zijn komst de mogelijkheden en concurrentie in de voorhoede.'

Thy speelde vorig jaar als huurling van Werder Bremen voor VVV, waarvoor hij zeven keer scoorde in de Eredivisie. Ook voor een daad buiten het veld stond Thy in de schijnwerpers: hij kreeg de FIFA Fair Play-award voor het doneren van zijn stamcellen om het leven van een leukemiepatiënt te redden.

PEC versterkte zich eerder al met middenvelder Pelle Clement van Reading, terwijl centrale verdediger Yuta Nakayama op weg is van het Japanse Kashiwa Reysol. PEC hoopt laatstgenoemde transfer ook snel te kunnen afronden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.