PEC maakt dankzij Van Duinen en Flemming gehakt van Excelsior

PEC Zwolle heeft zaterdag een zeer eenvoudige oefenzege geboekt op Excelsior: 5-0. Nieuwkomers Zian Flemming en Mike van Duinen hadden een grote rol in de overwinning van de ploeg van trainer John van 't Schip.

PEC stond binnen een half uur al op een 3-0 voorsprong. Van Duinen opende tegen zijn oude club de score door in de rebound raak te koppen nadat een vrije trap van Flemming op de paal belandde. De spits was niet veel later de aangever bij de 2-0 van Flemming.

Daar bleef het niet bij voor PEC, want na 28 minuten zorgde Van Duinen voor zijn tweede goal. Clint Leemans was de aangever, hij maakte net als Vito van Crooij zijn debuut voor PEC. Het tweetal kwam deze week over van VVV-Venlo. Flemming bepaalde de ruststand op 4-0.

De malaise hield ook in de tweede helft aan voor Excelsior, want Flemming completeerde zijn hattrick in de 52ste minuut. De van Ajax overgekomen middenvelder tikte raak uit een corner. Van 't Schip haalde na zeventig minuten onder anderen Flemming en Van Duinen naar de kant.