PEC komt met update over zoektocht naar opvolger Stam

Reacties

Voor de jaargang 2019/20 moeten nog tien bvo's een trainer aanstellen. Wellicht worden dat er nog meer, als er nog clubs besluiten na de seizoensevaluatie afscheid te nemen van hun trainer.

PEC komt met update over zoektocht naar opvolger Stam

Van de achttien huidige Eredivisie-clubs moeten er liefst vijf nog een coach voor volgend seizoen aanstellen. AZ, Feyenoord en FC Utrecht hebben dat al gedaan. Bij Feyenoord wordt Giovanni van Bronckhorst opgevolgd door Jaap Stam, waarmee PEC Zwolle dus een vacature heeft in te vullen.

Voorzitter Adriaan Visser van De Blauwvingers geeft dinsdag op de clubsite van PEC Zwolle een update over de zoektocht. Met vier potentiële trainers is inmiddels uitvoerig gesproken. 'Van twee trainers zijn we dermate gecharmeerd, daar praten we de komende periode verder mee.'

Tien Eredivisie-clubs lijken op dit moment door te gaan met de oefenmeester die dit seizoen voor de groep stond. Opvallend is dat van de vijf clubs die tijdens deze jaargang hun trainer hebben vervangen, er vier nog geen zekerheid hebben over wie volgend seizoen de baas is over de selectie. Alleen FC Utrecht heeft tijdig gehandeld door John van den Brom te contracteren als opvolger van Dick Advocaat.

Van de huidige twintig Keuken Kampioen Divisie-clubs hebben er drie (SC Cambuur, FC Volendam en Jong PSV) al een nieuwe trainer aangesteld. Vijf bvo's moeten dat nog doen. De kans dat Marino Pusic trainer van FC Twente blijft, ondanks een nog een jaar doorlopend contract, lijkt klein. Zes clubs in de Keuken Kampioen Divisie eindigen niet met de oefenmeester met wie ze begonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.