PEC heeft Parzyszek-bonus binnen en hoopt op De Graafschap

Reacties

Een financiële meevaller voor PEC Zwolle. Door het goede spel van het Poolse Piast Gliwice kunnen De Blauwvingers vijftigduizend euro bijtekenen. Dat bedrag kan verder oplopen als De Graafschap in de Eredivisie blijft.

PEC heeft Parzyszek-bonus binnen en hoopt op De Graafschap

Afgelopen zomer liet PEC aanvaller Piotr Parzyszek terugkeren naar zijn vaderland. In Zwolle was er hevige concurrentie van Mike van Duinen en had de goaltjesdief geen uitzicht meer op speelminuten. De Pool tekende een contract tot de zomer van 2021 bij Piast.

In het contract van de aanvaller liet PEC een extra passage opnemen: mocht de Poolse club bij de beste vier eindigen, dan zou PEC vijftigduizend euro ontvangen. Piast, normaal gesproken niet meer dan een middenmoter, beleeft een topseizoen en kan zelfs nog kampioen worden. Mede dankzij Parzyszek, die in 31 wedstrijden al acht keer trefzeker was.

De Zwollenaren kunnen nog meer "gratis geld" ophalen. Daarbij is het wel afhankelijk van De Graafschap. Bij zowel de verhuurde Ruben Ligeon als de gratis vertrokken Erik Bakker, bedong PEC een premie als De Superboeren in de Eredivisie zouden blijven. Dat moet dan wel via de nacompetitie gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.