PEC grijpt niet in ondanks dramatisch jaar

Reacties

PEC Zwolle houdt vertrouwen in trainer John van 't Schip en zijn technische staf, ondanks de teleurstellende resultaten in 2018. De 2-3 nederlaag tegen Willem II van afgelopen vrijdag was immers al de zevende nederlaag van dit seizoen en de achttiende in 2018.

PEC grijpt niet in ondanks dramatisch jaar

Sterker nog, dit kalenderjaar won PEC maar zes van de 28 competitieduels. Zelfs NAC Breda en FC Groningen deden het beter. De gemoederen liepen na de nederlaag tegen Willem II hoog op bij PEC Zwolle. De eigen achterban heeft het vooral gemunt op Van 't Schip. Toch zegt de directie vertrouwen te houden in de coach.

De club gaat pas in de winterstop evalueren. 'We hebben alle vertrouwen in de staf en zullen in elk geval tot de Kerst niets doen', belooft technisch directeur Gerard Nijkamp. 'We werken samen aan de wederoprichting van PEC Zwolle.'

Van 't Schip kende vorig seizoen nog een vliegende start in Zwolle en stond halverwege het seizoen op de vierde plaats. PEC verloor in de eerste zeventien duels alleen van Ajax en PSV, maar daalde vervolgens af naar de achtste plek en liep zelfs de play-offs om Europees voetbal mis. Voorzitter Adriaan Visser vroeg vervolgens om een 'serieuze analyse' van de technische staf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.